Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA NA PROSVJEDU

Rušenje pošlo po zlu: Muškarac završio u komi nakon što se na njega srušio spomenik

A statue of Confederate President Jefferson Davis defaced with paint after it was torn down, is seen in this picture obtained from social media June 10, 2020 in Richmond, Virginia
Foto: DYLAN GARNER - RICHMOND TIMES-DI/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
12.06.2020.
u 10:06

Snimka koja se priširila internetom prikazuje trenutak kada je kip pao direktno na muškarca dok su ga pokušavali povući s postolja pomoću užadi

Prilikom rušenja spomenika konfederaciji u Virginiji statua se srušila na jednog od prosvjednika koji je pomagao u rušenju i teško ga ozlijedila. Zbog težine ozljeda muškarac je stavljen u induciranu komu, izvijestili su lokalni mediji.

Do nesreće je došlo u srijedu navečer, a žrtva je prema prvim izvješćima 30-godišnji muškarac koji je sudjelovao u masovnim prosvjedima koji već više od dva tjedna traju u SAD-u.

Prosvjednici su viđeni kako maljem udaraju 35-metarski granitni obelisk. Snimka koja se proširila internetom prikazuje trenutak kada je kip nekadašnjeg predsjednika Konfederacije Američkih Država Jeffersona Davisa pao direktno na muškarca dok su ga pokušavali povući s postolja pomoću užadi.

Prosvjednici su se odlučili na rušenje spomenika nakon što gradske vlasti odgodile odluku o njegovom premještanju. Naime, gradovi u cijelom SAD-u pozvali su vlasti na uklanjanje spomenika Konfederacije uslijed prosvjeda Black Lives Matter koji se ne smiruju od smrti Georgea Floyda, Afroamerikanca u Minneapolisu, koji je umro nakon što mu je policajac pritisnuo koljenom vrat.

 

Ključne riječi

Komentara 3

DA
Darko22
19:57 12.06.2020.

Ponašanje zapadnih liberala je na razini Islamske države koja je također rušila spomenike po Siriji i Iraku...

ZE
Zekonja
19:51 12.06.2020.

To je pravi americki marinac, oriđiđi.

SP
spremni0
07:17 14.06.2020.

sam se kaznuo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije