Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na silvestrovo
Povratak na članak

Rušenja kreću 1. siječnja. 50.000 građana zatražilo legalizaciju

Oko 50 tisuća zahtjeva za legalizaciju dokaz da je prijetnja ovaj put shvaćena ozbiljno

Komentari 16

Avatar ivek
ivek
18:21 29.12.2012.

samo rusit,,od sirotinje pravit vecu sirotinju,,, ak zele vec oduzet nek u te domve usele nezbrinute i rjesen poroblem

VL
ZA
zagrebHR
18:30 29.12.2012.

od ovih 31000 s rješenjima za rušenje sigurno mnogi nisu ni podnijeli zahtjev a isto tako mnogi ni ne mogu legalizirat jer su gradili na mjestima na kojima ne vrijedi legalizacija, ako vlast zaista misli ozbiljno onda će rušit tisuće objekata ali trebat će im puno više od ovih milijun kuna, najavljivali su ove godine i do 25 miliona kuna u proračunu za rušenje, sad su smanjili na milijun, ponavljam trebat će ima dosta milijuna za rušenje ako zaista misle ozbiljno a ne samo verbalno

VL
SA
santos008
11:46 29.12.2012.

Ministar graditeljstva Vrdoljak i ministrica rusenja Mrak,ako je Milanovic trazio ovu ministricu po prezimenu ,pun pogodak.

VL
AA
aabbcc
11:48 29.12.2012.

. Mnogo jak urbani razlog za rusenje kuca ili samo nacin da se gradjani opljackaju !

VL
AU
Augustiner
11:51 29.12.2012.

Pričam ti priče..čista ucjena..., već mi se danima gade reklame o kreditima koji se nude za legalizaciju...fuj...pa tko će uzet kredit ako jedva ima za kruh!!??

VL
Avatar Hazl113
Hazl113
12:07 29.12.2012.

Ovo je jedna od velikih sramota za ovu državu. Onaj koji je ilegalno nešto napravio nikoko nije trebao nešto legalizirat. Pošto su na taj način pokrali državu, krivično bi ih kažnjavao, a ne da ih se abolira. Država je mogla na taj način puno više zaradit nego sada plijenidbom legalne imovine i sjedanjem na primanja. Ovako se sada svi oni koji su te objekte legalizirali svima nama smiju koji smo sve radili po zakonu i koji put čekali više godina da sakupimo sve moguće papire i dozvole prije same gradnje. Sve me to podsjeća na 1991-1993 kada su mnogi za 10% vrijednosti nekretnine u državnom vlasništvu postali vlasnici.i na tome zaradili ili dobili 90%. Žalosno je da radi krpanja državnog proračuna sada takvi ilegalni objekti postaju legalni. Sramota.

VL
MA
maxell
12:56 29.12.2012.

Jasno mi je ako su krseni zakoni RH ali ako je izgradjeno za vrjeme Jugoslavije to bi trebalo priznat kao legalno isto kao se i lopovima oprostilo u novoj RH

VL
LA
larala
13:11 29.12.2012.

29.12.2012. u 12:56h maxell je napisao/la: .............................................................................................................................. tragedija u svemu tome je što su vlasnici tih nekretnina građenih u bivšoj državi zapravo platili komunalne i vodoprivredne naknade koje po ovoj legalizaciji ponovo trebaju placati....za one koji ne znaju komunalna naknada koja im je sad jedna od najvecih stavki pri legalizaciji je zapravo naknada koju su placali pri prikljuccima, samodoprinosima za izgradnju cesta, komunalne infrastukture itd..... jedino što ti ljudi nisu platili je sam papir kakti dozvola koja sada ne košta više od 500 kn....tako da osobno na ovu kati legalizaciju gledam kao na legalnu pljacku građana od strane ove vlade....jer nigdje u svijetu se ne placa dva puta ista stvar.....to se samo može u hr

VL
JU
justina
16:36 29.12.2012.

Ilegalno ne smije postati legalno. Ni u graditeljstvu, ni u drugim domenama. Nikada. Svi koji se upuštaju u ilegalni posao, moraju platiti kaznu za krsenje zakona. Treba traziti bolja rjesenja. Svi 'vlasnici' sada postojece ilegalne nekretnine trebali bi moci uu istoj zivjeti do smrti, ali nakon toga se ta nekretnina treba rusiti, a ne legalizirati. Legalizirati ilegalno veci je zlocin nego biti krsitelj zakona koji gradi bez dozvole. Jao drzavi koja se upusta u legalizaciju ilegalnog dok, istovremeno, rasipa novac na sto strana k'o pijani milijunas

VL
JU
justina
16:41 29.12.2012.

Svi koji se upuštaju u ilegalni posao, moraju platiti kaznu za krsenje zakona. Glede onih, vec izgradjenih, objekata za koje sam napisala da ih se ne smije legalizirati nego rusiti nakon smrti sadasnjih vlasnika.. Njima zivot treba biti puno skuplji nego onima koji postuju drzavu i njene zakone. Njima drzava treba svaki mjesec naplacivati posebnu pristojbu i tako sve do smrti. Napominjem da se vlasnistvo ne smije prenositi, a promet takvim nekretninama ne smije biti moguc. Sredstva koja bi se prikupljala takvim pristojbama trealo bi ulagati u uređenja parkova, ocuvanje okolisa, izgradnju centara za gospodarenje otpadom (u svakoj zupaniji)... Takva pristojba trebala bi biti minimalno u visini najma koji bi placali podstanari za zivot u nekretnini tolike kvadrature. Ne zaboravite da su sve te osobe mogle zivjeti u podstanarstvu, ali su radije krsile zakon. To trebaju placati, svaki mjesec, svi vlasnici ilegalno izgradjenih nekretnina. To ce biti nacin da oni osjete sto znaci krsiti zakon. Tako ce i njihova djeca nauciti da je ulaganje u ilegalno isto kao i bacanje novaca... Tako cemo svi nauciti da se drzavu i njene zakone treba postovati.

VL
PP
Peter Petrovic
18:57 29.12.2012.

rusite ono sto ste vi izgradili,stanje koje ste nasljedili nemate oporezivati.oporezivajte svoje ako ste sto izgradili. ali vi ste nikogovici nekompetentni,znate samo rusiti,to vam je u krvi ane rad.sramota jedna,hvalitese na novac zaradenim rusenjem necega,sto neznate kako je ko mukotrpnoo gradijo.sve sto je izgradeno bez dozvola na ne urbaniziranim podrucima,je sasvim opravdano.kako moze vas bolesni m...k razmisljati na takav bolesni nacin. nesposobna b...a godinama ste se takmicili za stolicu koja vam sluzi za unistavanje i rusenje hrvatske. docicete na red i vi ,sto nitko momentalno ni ne razmislja. RAZMISLJAJ .

VL
BR
Branitelj1349
21:26 29.12.2012.

Gospođo ministrice ,pregledom knjiga ,video matreijala,satelitskih sustava i arkod sustava nepobitno je utvrđeno da je na području grada Splita istočno od marjana a zapadno od željezničkog kolodvora primjećena jako velika građevina koju je kako nam kažu dežurni dušebrižnici sagradio dotični "Dioklecijan". U neobaveznom i neformalnom razgovoru građani tu građevinu nazivaju "Dioklecijanova palača". Poštovana ministrice građevina je jako velikih gabarita stoga trebate dodatno angažirati još tri ili četiri ovlaštene rušiteljske firme da sve to sravne sa zemljom jer očito je da dotični "Dioklecijan " ne poštuje vaše prostorne planove i uredbe stoga je potrebno što hitnije izvršiti navedeno rušenje i sve vratiti u prvobitno stanje.

VL
ZA
zagrebHR
21:36 29.12.2012.

i prije je bilo ministara koji su najavljivali odlučna rušenja a onda se pokazalo da je sagrađeno puno više novih bespravnih objekata nego što je rušeno, ova priča o rušenju 25000 objekata je priča za malu djecu a to novinari prenose kao nešto realno, najavljivali su u proračunu za ovu godinu oko 25 miliona kuna za rušenje sad kaže da je osigurano samo milijun kuna, ovo podsjeća na Boža Kovačevića i njegove verbalne najave akcije protiv bespravne gradnje a kasnije se ispostavilo da se upravo za njegovog mandata najviše gradilo bespravnih apartmana

VL
KV
kviki111
22:04 29.12.2012.

Mene su ućili da se po izdanju nekog riješenja, na dnu tog istoga je načešće sitnim slovima pouka u pravnom lijeku u kojem piše: "Nezadovoljna stranka ima pravo žalbe u roku 16, 30 ili 60 dana"! Poslije tog roka riješenjee postaje sveto pismo i niti svevišnji ga vuiše ne može ukinuti! Da ja imam pravomočno riješenje o rušenju pa poslije toga objekat uspijem legalizirati bez razmišljanja bi tužio državu državu za maltretiranje i duševne boli!

VL
Avatar seneka
seneka
10:13 30.12.2012.

Rušite samo rušite,nije vam ga ćača gradio.Ali moj glas SDP neka zauvjek zaboravi.

VL
Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
16:28 31.12.2012.

lakse je rusiti nego graditi..za gradnju trebas malo mozga a za rusenje samo bager... samo vi rusite,jednoga dana necete imati sta da kradete i rusite...bando lopovska

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.