Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon višemjesečnih istraga

Velike međunarodne akcije: U mramornim blokovima našli 1,4 tonu heroina vrijednog 45 mil. eura

Europol
03.06.2021.
u 12:41

Suradnjom francuske i nizozemske policije uz pomoć Europola, okončana je Operacija SR13, a rezultat toga je uhićenje devet osoba, zapljena 3,4 milijuna eura u gotovini te zatvaranje laboratorija koji je industrijski proizvodio kokain u Roterdamu

Dvije velike međunarodne akcije u kojima su osim Europola sudjelovale i policije više zemalja, okončane su nakon višemjesečnih istraga te su rezultirale uhićenjima većeg broja osoba i zapljenama droge vrijedne desetke milijune eura.

Zajedničko, suradnjom francuske i nizozemske policije uz pomoć Europola, okončana je Operacija SR13, a rezultat toga je uhićenje devet osoba, zapljena 3,4 milijuna eura u gotovini te zatvaranje laboratorija koji je industrijski proizvodio kokain. Kako je priopćeno iz Europola, laboratorij za industrijsku proizvodnju kokaina otkriven je u Roterdamu, a tamošnja policija pretraživala je i neke objekte u Haagu.

Laboratorij za drogu nađen je skriven u jednoj zgradi, a u sklopu istrage otkrivena je garaža koja je kriminalnoj skupini služila kao neka vrsta radionice u kojoj su se prepravljala vozila. U toj garaži su se u vozila ugrađivali tajni pretinci u kojima se skrivala droga i prevozila diljem Europe. Policija je našla sedam takvih vozila u koja su već bili ugrađeni tajni pretinci, a nađeno  je i vozilo vrijedno 110.000 eura.

U Europolu kažu da je i tajni laboratoriji i tu garažu vodila ista kriminalna skupina koja je kokainom preplavila Europu. Jedan njezin pripadnik, za kojim je bio raspisan europski uhidbeni nalog nedavno je uhićen u Roterdamu, dok je  je još osam osoba uhićeno koncem svibnja u akciji francuske policije. Tada je u okolici Marseillea zaplijenjen kokain vrijedan pet milijuna eura, zrno kanabisa vrijedno tri milijuna eura te 3,4 milijuna eura. Razotkrivši njih, policije su mogle pratiti trag droge, koji ih je onda doveo do već ranije spomenutog laboratorija u Nizozemskoj.  

A još bolji ulov imala je rumunjska policija, koja je uz pomoć Europola te policija Austrije, Belgije, Češke, Francuske, Njemačke Nizozemske, Slovenije i Slovačke okončala tajnu operaciju koja je trajala više od godinu dana. To je rezultiralo zapljenom 1452 kilograma heroina vrijednog oko 45 milijuna eura te uhićenjem 10 osoba; sedam ih je je uhićeno u Belgiji, dvije u Nizozemskoj i jedna u  Belgiji. Inače,  sve je počelo kada je rumunjska policija sredinom svibnja  zaplijenila 1,4 tone heroina koji je bio skriven u mramornim blokovima.

Ti su blokovi s brodom stigli u Rumunjsku odnosno u Constantu i to s Bliskog istoka. Nakon što je zaplijenjena droga, uhićeno je više osoba u više zemalja, a u Europolu kažu da je spomenuta kriminalna skupina bila dobro organizirana te da je njezin čelni čovjek organizirao kompleksnu trgovinu drogom, pri čemu se koristio većim brojem  legalnih kompanija diljem Europe koje su mu služile kao pravan za ilegalni posao.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Mario1000
Mario1000
13:48 03.06.2021.

Droge ima posvuda i pitanje je samo dana kad budu legalizirali kao ialkohol ,jer bemogu stat tome na kraj ,pa ko hoce taj neka roka

KR
kristov
13:28 03.06.2021.

Za ovakvo što odsjecati glave, pa bi ubrzo to prestalo. Za lakše droge odsjecati ruke, najprije jednu u ponovljenom slučaju i drugu, potom dalje ..

PB
penelopea_bb7
13:37 03.06.2021.

Citava Europa je nadrogirana i istetovirana, a to su sve krivi ovi zlikovci , nacisti, gore u Briselu i Berlinu. Oni su na celu svih tih kriminalnih organizacija trgovine svime i svacim od droge, oruzja, migranata, organa, prostitucije , pedofilijeje ,i male djece. I sav taj prljavi novac od organiziranog kriminala odlazi u njemacke banke, zato su nacisti i bankrotirali valjajuci se u smradu organiziranog kriminala. Europa je najopasnije mjesto za zivot na kugli Zemaljskoj, i ako Amerika , Rusija i civilizacija ne oslobode Europu od bolesnih zlikovaca nacista u Briselu i Berlinu, ovaj put je Apokalipsa i smak svijeta. neizbjezan s njima,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije