Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
institut r. bošković

Ruđer: Ramljak nije ispunila opće uvjete za mjesto ravnatelja

'25.10.2011., Zagreb - Ravnateljica Instituta Rudjer Boskovic dr. sc. Danica Ramljak.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
'Daniel Kasap/PIXSELL'
20.04.2012.
u 17:42

Institut treba spasiti jedino od dr. Ramljak, poručuju iz ugledne znanstvene institucije

Odluku o otkazu Danici Ramljak na mjesto ravnateljice Instituta Ruđer Bošković u petak je podržalo i Radničko vijeće Instituta, koje je na sjednici raspravljalo o pismu državnog instituta iz prosinca prošle godine koje je Ramljak otkrila u četvrtak, a u kojemu piše da je Ramljak prilikom zasnivanja radnog odnosa 2009. "ispunjavala posebne uvjete glede stručne spreme utvrđene za zasnivanje radnog odnosa na mjestu ravnatelja".

Međutim, iz Instituta poručuju da predmet spora nije ispunjavanje posebnih uvjeta za sklapanje govora o radu dr. Ramljak na mjesto ravnatelja nego ispunjavanje općih uvjeta, predviđenih pozitivnim propisima RH i internim pravnim aktima Instituta. Naime, prema propisima, opći uvjet za znanstveno radno mjesto, odnosno mjesto ravnatelja javnog instituta jest proveden izbor u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika ili više znanstveno zvanje, što Ramljak nije imala u trenutku izbora.

Iz Instituta poručuju da je "Ramljak svojim opetovanim medijskim istupima i manipulacijom činjenicama još jednom pokušala obmanuti hrvatsku javnost, kao što je to i do sada činila, proglašavajući se žrtvom borbe protiv korupcije, teorija zavjere i volje ministra te heroinom koja je spasila Zagreb i Hrvatsku od radioaktivnog otpada, a znanstvenike Instituta od, kako to često sama voli formulirati, koruptivne hobotnice. Prava je istina da Institut Ruđer Bošković treba spasiti jedino od dr. Ramljak, koja konstantnim plasiranjem poluistinitih tvrdnji u medijima, urušava ugled najveće znanstvene institucije u Hrvatskoj".

Komentara 16

Avatar madcap
madcap
18:25 20.04.2012.

....i da, ne znam ima li radova prijavljenih drugdje, ali ja ih nisam uspio naći. Ako tko zna, neka naznači kako to saznati jer me baš interesira.

AF
afer
19:10 20.04.2012.

Odluku o otkazu Danici Ramljak ………….. je podržalo i Radničko vijeće Instituta. ?? Je li ovo \'\'radnički savjet\'\' ??? čistačice, vratari, podvornici, šoferi??? Stara prokušana snaga iza novog ministra koji drugarski zajedno miču one koji su moralno-politički pokleknuli. Pa kakoako se ne srame sa istim cirkusom se i danas služiti?

Avatar madcap
madcap
18:24 20.04.2012.

Interesantno, sva tijela Instituta su protiv nje, a ona se ponaša kao da je ona jedina u pravu. Interesantno je i to da gđa Ramljak, kao znanstvenik u službenoj bazi Ruđera Boškovića ima prijavljen jedan jedini rad kao zadnja na dugoj listi autora, i to sažetak. Ne govorim da ona nema još radova drugdje, no iz odnosa prema službenoj bazi podataka može se lako isčitati i njen sveukupni odnos i prema Institutu. I neka iskreno odgovori na pitanje tko ju je doveo na to mjesto i kako, odnosno, čiji je pijun bila mnoge godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije