Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spašavanje Julena

Rudari bi za 24 sata trebali doći do dječaka

Dječak Julen upao u rupu duboku 110 metara
Foto: REUTERS
1/2
23.01.2019.
u 18:55

Danas su sve oči bile uprte u rudarsku brigadu za spašavanje na čijim je pripadnicima sljedeći korak u spašavanju mališana

Protekao je još jedan dan pun neizvjesnosti u španjolskom mjestu Totalán pokraj Malage gdje se već 11 dana vodi utrka s vremenom u spašavanju dvogodišnjaka Julena iz 110 metara dubokog bunara.

Danas su sve oči bile uprte u rudarsku brigadu za spašavanje na čijim je pripadnicima sljedeći korak u spašavanju mališana. U šest su sati ujutro, naime, inženjeri dovršili osiguravanje okna koje su iskopali paralelno s bušotinom u koju je dječak pao. S obzirom na to da je rupa kroz koju je dječačić jako sitne građe propao široka svega 25 centimetara, spašavanje kroz nju nije bilo moguće, pa su spasioci iskopali novo, nešto više od metar široko i 80 metara duboko okno. Kroz njega su se po dva rudara spuštali metalnom kapsulom napravljenoj po mjeri za akciju. Ona funkcionira kao dizalo koje će svaka dva sata dizati i spuštati rudare kako bi odmorni kopali.

Njihov je zadatak, naime, 4 metara dugim tunelom spojiti okno i bušotinu u kojoj je dječak. Iako se još ne zna na kakvo će tlo naići, odnosno koliko će tvrdo biti, pretpostavlja se da će im trebati oko 24 sata da iskopaju tunel, a zbog sigurnosti mogu raditi samo ručnim alatom.

– Pokušavamo požuriti, ali ne možemo riskirati još jednu tragediju – poručili su spasioci.

>> Gotovo je pao s kamiona, pogledajte tko mu je pružio 'ruku spasa'

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Asterix
Asterix
23:39 23.01.2019.

Jadno dijete koju je strahotu preživjelo ako je preživjelo pad. Jadna obitelj. Ovo je teško i čitati a kamoli doživjeti.

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
20:36 23.01.2019.

užas!jadno dijete i obitelj

Avatar AligatorXO
AligatorXO
22:02 23.01.2019.

daj Bože da spase ovo dijete.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije