Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upravni odbor

RTS se ispričao za govor mržnje tijekom devedesetih

tijanic
anto magzan/PIXSELL
23.05.2011.
u 18:49

U priopćenju se navodi da su "više puta svojim prilozima povrijedili osjećanja, moralni integritet i dostojanstvo građana.

Upravni odbor Radio-televizije Srbije u današnjem priopćenju uputio je ispriku građanima Srbije i susjednih država koji su 90-ih u programu te medijske kuće bili "predmet uvreda, kleveta i sadržaja koji bi odgovarali današnjem pravnom određenju govora mržnje", objavili se mediji u Srbiji.

Upravni odbor priopćio je da je na svojoj prvoj sjednici, donoseći odluku o obraćanju javnosti s programskim načelima i vrijednostima koje će zastupati tijekom petogodišnjeg mandata, osjetio i "potrebu da se odredi prema društvenoj i političkoj ulozi" ove medijske kuće u 90-ima.

Zaključio je "sa žaljenjem, da je program Radio-televizije Beograd i RTS bio gotovo neprekidno i grubo zloupotrebljavan 90-ih u svrhu diskreditiranja političke opozicije i njenih vodećih osoba, kao dio propagande tadašnjeg nedemokratskog režima".

U priopćenju se navodi da su "više puta svojim prilozima povrijedili osjećanja, moralni integritet i dostojanstvo građana Srbije, humanističkih intelektualaca, pripadnika oporbe, kritički usmjerenih novinara, pojedinih manjina, vjerskih zajednica i susjednih naroda i država".

Ključne riječi

Komentara 96

OB
-obrisani-
22:47 23.05.2011.

uh...imam napad inspiracije....

DU
Deleted user
19:59 23.05.2011.

ma prije svega marginalna vijest i onda se tu zakvače nekakvi đ***** sa svojom bre istinom,ovakvi članci su nepotrebni,,,bre

OB
-obrisani-
23:48 23.05.2011.

ma jeli to deran opet ovdje? A rekao nam kako odlučio više ne dolaziti. Ma derane (anđelko) baš mi drago vidjeti da držiš svoju riječ hahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije