Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjere štednje i u rovinjskoj gradskoj upravi

Rovinj: Usprkos recesiji - investicije

13.03.2009.
u 16:08

Slijedom preporuka Vlade i rovinjsko Gradsko poglavarstvo donijelo je svoj antirecesijski plan i uvelo štednju u organima uprave, uz zahtjev da se troškovi smanje za 10 posto, a poduzelo je i mjere pomoći građanima.

- Zamrznuli smo sve korisničke pristojbe nad kojim Grad ima ingerencije jer ne želimo dopustiti velik udar na standard građana. Komunalne naknade nećemo povećavati, a u proračunu smo osigurali dodatnih 750.000 kuna na ime povećanja mjesečnih potpora korisnicima socijalnih primanja pri Centru za socijalnu skrb, kao i povećali jednokratnu pomoć za svako novorođenče i za njihovu prehranu, rekao je gradonačelnik Giovanni Sponza na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća u sadašnjem sazivu, koja je održana proteklog četvrtka.

Sponza je naglasio da će Grad i dalje svojim mjerama poticati ulaganja u poduzetništvo. Prema gradskoj odluci investitori su osolobođeni plaćanja komunalnog doprinosa od 10 do 30 posto, ovisno o visini investicije, kao i komunalne naknade za tri godine. Ako je riječ o novoj proizvodnoj investiciji , u prvoj godini investitor je potpuno oslobođen, u drugoj 75, a u trećoj 50 posto propisane komunalne naknade.

Gradonačelnik Sponza je istaknuo da će Rovinj, usprkos recesiji, i ove godine biti veliko gradilište i da će investicije premašiti 200 milijuna kuna. U prvom redu riječ je o dugoočekivanoj gradnji školske sportske dvorane i proširenju zgrade gimnazije kako bi se svim srednjoškolcima osigurala jednosmjenska nastava. Ova investicija vrijedna je 75 milijuna kuna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije