Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomažemo napuštenim i izgubljenim

Rosa pronađena u Mikulićima nakon tri dana potrage

Rosa
Foto: Privatni album
1/11
14.02.2015.
u 12:00

Čitatelj iz Mikulića, s čijim psom se Rosa igrala u vrtu, prepoznao je na slici iz Večernjeg lista kujicu, zavezao je i odmah obavijestio vlasnike

Nakon trodnevne potrage kujica Rosa, koja je pobjegla nakon što ju je na Trgu dr. Franje Tuđmana napao pas, pronađena je u Mikulićima.

U traženju je sudjelovalo puno Zagrepčana, vlasnici su na Facebooku osnovali i grupu Potraga za Rosom, plakati s njezinom slikom mogli su se vidjeti po cijelom gradu. No, za sretan kraj zaslužan je tekst objavljen u Večernjem listu.

Poziv drugi dan

– Rosa se igrala u vrtu sa psom gospodina Stjepana, a on ju je prepoznao na slici koju ste objavili. Drugo jutro došla je ponovno, gospodin ju je zavezao i nazvao mog dečka Josipa – rekla nam je Dina Bošnjak, Rosina vlasnica. Susret u Mikulićima bio je nezaboravan.

– Skakala je na mene, sreći nije bilo kraja – prisjeća se Josip Kuharić, koji je odmah nakon dojave otišao po kujicu. Sretni su bili i svi koji su je tražili, svi koji znaju kako je mala čokoladna kujica udomljena u svoju obitelj i koliko je toga u životu prošla. Spašena iz Gunje za vrijeme poplava, zajedno s potomstvom, udomljenje je dočekala u Noinoj arci.

– Tek kasnije saznali smo da je u njezinom spašavanju sudjelovala jedna naša prijateljica, a i jedno njezino štene udomio je naš prijatelj – objašnjava nam Rosina vlasnica.

Udomljeni nakon objava

A Rosa nije jedina kojoj je Večernji list pomogao. Na našim stranicama redovito objavljujemo priče o ostavljenim, izgubljenim i zlostavljanim životinjama. Pronalaze one put do čitatelja, koji otvaraju vrata svojih domova i pružaju ruku spasa. Pomogli smo objavama i brojnim zagrebačkim udrugama, prateći nesebičan rad aktivista za zaštitu prava životinja i najavljujući njihove akcije.

Nastavit ćemo tako i dalje, a nadamo se da ćete nas u tome podržati.

https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/rosa-je-pobjegla-iz-parka-na-trgu-dr-franje-tudmana-989055

https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/huxley-anne-osvaja-sarmom-i-ljepotom-a-prava-je-majstorica-u-predenju-988452

https://www.vecernji.hr/kucni-ljubimci/dinko-uziva-u-svom-domu-daleko-od-lanca-i-gundinaca-987792

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije