Naslovnica Vijesti Crna kronika

Rončević slomio nogu i odgodio saslušanje o aferi "Kamioni"

Prema našim informacijama, Rončević je stradao igrajući nogomet, no nismo uspjeli saznati kako je pao ni o kakvome je prijelomu točno riječ.
24. rujna 2009. u 21:05 7 komentara 4 prikaza
Berislav Rončević
Foto: Mišo Lišanin

Zbog sportske ozljede, bivši ministar obrane i unutarnjih poslova Berislav Rončević odgodio je konačnu odluku USKOK-a o tome hoće li ga optužiti zbog afere kamioni. Rončević je, naime, prije osam dana s prijelomom potkoljenice operiran u KBC-u Zagreb.

Kako doznajemo, ozljeda je bila teže prirode pa će bivši ministar najvjerojatnije tek u petak biti pušten iz bolnice. Prema našim informacijama, Rončević je stradao igrajući nogomet, no nismo uspjeli saznati kako je pao ni o kakvome je prijelomu točno riječ. Potvrdu da je Rončević u gipsu dobili smo neslužbeno, a budući da se radi baš o Rončeviću, naš se izvor nije usudio prikupljati dodatne informacije.

Stjecajem okolnosti, bivši je ministar zbog ozljede izbjegao dovršavanje istrage koju je protiv njega i njegova pomoćnika u Ministarstvu obrane Ive Bačića otvorio USKOK zbog sumnje da su kupnjom Ivecovih vojnih kamiona, i to izravnom pogodbom s tvrtkom Eurokamioni, oštetili državni proračun.

Ova se afera povlači po javnosti već pune četiri godine, od kada je na nju počeo upozoravati predsjednik države Stjepan Mesić. Neko je vrijeme Rončević imao snažnu političku zaštitu, pa je tako u jeku afere postavljen za ministra unutarnjih poslova. S te dužnosti nije smijenjen zbog sumnjiva trošenja državnog novca, već nakon ubojstva I. Hodak.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    A zašto novinar nisi napisao i koju? Jeli onu na koju dođe kugla ili slobodnu.

  • freespirit:

    1 ) Prjelom noge bio je tajan. 2 ) Novinari prespori (iako sam sigurna da prate svaki njegov korak..mora da su ga prevezli u bolnicu u gepeku ili se je oblekel u babu Jagu) 3 ) nesto u ovoj prici ... prikaži još! smrdi...kao ona riba u Sisackim vodama sto \'\'pliva na ledima\'\' 4 ) Cini se meni da bi ovaj frajer mogao negdje \'\'zbrisati\'\' na \"fizijoterapiju\'\'...samo ne u BH....tamo je hladno...i onaj \"ludi susjed\'\' bi ga stalno zvao na kavu da cuje sve Saborske traceve ,price, \'\'soferske intrige....mislim i Cipar ili Djevicanski bi bio najbolji izbor..TOPLO ..sigurno...a i ZIRO racun je tamo.

  • fratela:

    Kad trebaju odgovarati pred zakonom oni bježe na rezervene destinacije, ili u drugu državu ili u bolnicu.