Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Rončević slomio nogu i odgodio saslušanje o aferi "Kamioni"

Berislav Rončević
Mišo Lišanin
Autori: Ivanka Toma, Sonja Hoffman
24.09.2009.
u 21:05

Prema našim informacijama, Rončević je stradao igrajući nogomet, no nismo uspjeli saznati kako je pao ni o kakvome je prijelomu točno riječ.

Zbog sportske ozljede, bivši ministar obrane i unutarnjih poslova Berislav Rončević odgodio je konačnu odluku USKOK-a o tome hoće li ga optužiti zbog afere kamioni. Rončević je, naime, prije osam dana s prijelomom potkoljenice operiran u KBC-u Zagreb.

Kako doznajemo, ozljeda je bila teže prirode pa će bivši ministar najvjerojatnije tek u petak biti pušten iz bolnice. Prema našim informacijama, Rončević je stradao igrajući nogomet, no nismo uspjeli saznati kako je pao ni o kakvome je prijelomu točno riječ. Potvrdu da je Rončević u gipsu dobili smo neslužbeno, a budući da se radi baš o Rončeviću, naš se izvor nije usudio prikupljati dodatne informacije.

Stjecajem okolnosti, bivši je ministar zbog ozljede izbjegao dovršavanje istrage koju je protiv njega i njegova pomoćnika u Ministarstvu obrane Ive Bačića otvorio USKOK zbog sumnje da su kupnjom Ivecovih vojnih kamiona, i to izravnom pogodbom s tvrtkom Eurokamioni, oštetili državni proračun.

Ova se afera povlači po javnosti već pune četiri godine, od kada je na nju počeo upozoravati predsjednik države Stjepan Mesić. Neko je vrijeme Rončević imao snažnu političku zaštitu, pa je tako u jeku afere postavljen za ministra unutarnjih poslova. S te dužnosti nije smijenjen zbog sumnjiva trošenja državnog novca, već nakon ubojstva I. Hodak.

Ključne riječi

Komentara 7

OB
-obrisani-
17:55 25.09.2009.

A zašto novinar nisi napisao i koju? Jeli onu na koju dođe kugla ili slobodnu.

FR
freespirit
05:45 25.09.2009.

1 ) Prjelom noge bio je tajan. 2 ) Novinari prespori (iako sam sigurna da prate svaki njegov korak..mora da su ga prevezli u bolnicu u gepeku ili se je oblekel u babu Jagu) 3 ) nesto u ovoj prici smrdi...kao ona riba u Sisackim vodama sto \'\'pliva na ledima\'\' 4 ) Cini se meni da bi ovaj frajer mogao negdje \'\'zbrisati\'\' na \"fizijoterapiju\'\'...samo ne u BH....tamo je hladno...i onaj \"ludi susjed\'\' bi ga stalno zvao na kavu da cuje sve Saborske traceve ,price, \'\'soferske intrige....mislim i Cipar ili Djevicanski bi bio najbolji izbor..TOPLO ..sigurno...a i ZIRO racun je tamo.

FR
fratela
09:14 25.09.2009.

Kad trebaju odgovarati pred zakonom oni bježe na rezervene destinacije, ili u drugu državu ili u bolnicu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije