Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod strica u Sisku

Romska učenica deportirana iz Francuske stigla u Hrvatsku

Leonarda Dibrani
Foto: Screenshot/YouTube
05.07.2014.
u 10:37

Deportacija 15-godišnjakinja dovela je u Francuskoj do masovnih studentskih prosvjeda u kojima je traženo da joj se dozvoli povratak i nastavak školovanja.

Romska učenica, oko čije se deportacije u Francuskoj podigla prašina, stigla je u Hrvatsku nakon što je dobila nove putne dokumente, piše Naharnet.

Leonarda Dibrani, njezina majka Xhemila i trojica braće smješteni su kod strica u Sisku, kazao je za AFP njezin otac Reset Dibrani.

Izazvala studentske prosvjede

- Upravo sam razgovarao s njima, sretni su ali i malo zabrinuti za mene - kazao je Reset Dibrani te dodao da je dio obitelji putne dokumente dobio u veleposlanstvu Hrvatske u Prištini.

Slučaj djevojčice je dospio na naslovnice francuskih medija kada se doznalo da je ona pritvorena tijekom školskog izleta. Potom je zajedno sa ostatkom obitelji deportirana na Kosovo. Resat Dibrani je ostao u Kosovskoj Mitrovici sa dvoje djece. Deportacija 15-godišnjakinja dovela je u Francuskoj do masovnih studentskih prosvjeda u kojima je traženo da joj se dozvoli povratak i nastavak školovanja.

>>Majka Romkinje Hollandeu: Ako želi djecu, neka ih sam napravi!

>>Francuska policija brutalno deportirala djevojčicu s Kosova

Komentara 29

PE
petrit
11:48 05.07.2014.

Ti cigici u Francusku su putovali sa Hrvatskim papirima, ali da su se prijavili sa hrvatskim papirima u francuskoj ne bi mogli ostvarivati nikakva prava pa su se oni prijavili da su sa Kosova i zatrazili azil na temelju toga da na kosovo nemaju uvjeta za zivjeti i da su progonjeni! Oni lijepo hrvatske papire skrivali jer su znali da ne mogu ostvarivati nikakva prava pa su se prijavili sa kosovskim papirima! I sada kad si ne mogu vise muljati i lagati oni su se sjetili da imaju hrvatske papire i potrcali to i izvaditi da bi se sto lakse vracali u francusku!

SA
samograd
11:00 05.07.2014.

jeli to država iz koje dolazi onaj filozof levi koji je po hrvatskoj vidio nacionasocijaliste u liku franje tuđmana i čudio se onima koji se dive šušku i janku bobetku . neka sad dođe i nešto kaže o deportaciji romama . tamo vladaju isto crveni koji se diče tolerancijom i zaštitom ljudskih prava .

SA
santos008
11:02 05.07.2014.

Zar u Francuskoj nisu na vlasti socijalisti,toga se nije desavalo za vrjeme ''zaostale'' desnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije