Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemoguć suživot

Romska obitelj iz Vukomerca želi u Split. U njihovu ilegalnom hostelu pretučena Britanka

Romska obitelj
Filip Kos/PIXSELL
17.09.2018.
u 09:13

Hazba Zahirović, članica jedne od problematičnih obitelji, ponudila im je riječi isprike i otvorila mogućnost odlaska "ako im se u Splitu pronađe identičan prostor u kojem bi živjeli".

Sukob dviju obitelji koji je kulminirao rafalnom paljbom pred vratima osnovne škole u zagrebačkom Vukomercu digao je na noge njihove susjede koji sada strahuju za živote svoje djece, prenosi Slobodna Dalmacija

Hazba Zahirović, članica jedne od problematičnih obitelji, ponudila im je riječi isprike i otvorila mogućnost odlaska "ako im se u Splitu pronađe identičan prostor u kojem bi živjeli".

Pogledajte video: Pucnjava u Vukomercu

– Mnogima već dulje smetamo, ali mi smo vlasnici ove kuće i vezani smo za Zagreb. No spremni smo otići ako možemo dobiti drugu kuću u Splitu, gdje mi živi brat. Ovakav suživot više nema smisla jer je mržnja izmaknula kontroli – poručila je Hazba, što je izazvalo zgražanje Splićana koji s obitelji već duže vremena imaju ozbiljnih problema.

Riječ je o nizu prekršaja i optužbi kojima bi se trebale baviti nadležne državne institucije, a koje su teško utužive. Upravo je Antonio Zahirović vodio ilegalni hostel u splitskoj Dubrovačkoj ulici gdje je početkom kolovoza metalnom šipkom brutalno pretučena Laura Denmar, za što se doznalo tek nakon što je Britanka nakon dolaska kući doživljeno prepričala tamošnjim medijima.

Romska obitelj
1/11

– Ključ smo pokupili u hostelu "Ana" u centru Splitu, a navodni hostel – za koji je odmah bilo jasno da je nelegalan – bio je stan u kojem je bilo raspoređeno tridesetak kreveta, čak u kuhinji i na balkonu, a za sve te ljude bila je dostupna samo jedna kupaonica. Nije bilo zaposlenika i bilo je jako prljavo, opisala je nedavno Laura.

Carinska uprava provodila je nadzorne aktivnosti i utvrđena je povreda nekoliko odredbi Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti.

– Izdana im je mjera zabrane obavljanja djelatnosti na minimalan rok od 30 dana, te je nakon obavljanja inspekcijskog nadzora prostor zapečaćen. Porezni nadzor je u tijeku, u smislu utvrđivanja svih dodatnih činjenica, koje će, među ostalim, biti relevantne i za daljnji eventualni prekršajni postupak te nismo u mogućnosti dostaviti dodatne detalje – poručili su iz Carinske uprave.

Pogledajte video: Bandić izviždan na prosvjedu u Vukomercu

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 110

MP
mpetro35
09:37 17.09.2018.

i tako smo , sasvim slučajno , nakon dva mjeseca saznali da su za premlaćivanje britanke u ilegalnom hostelu koje je u medijima predočeno kao velika ljaga na hrvatsku državu i narod , odgovorni romi ... da se radilo oo hrvatskom branitelju ili prije 20 godina umirovljenom policajcu , naslovi bi bili kao na džambo plakatima ...

ST
stric15
09:29 17.09.2018.

. .koji Split .... deportirajte to do granice sa srbadijom ... samo je lagano pogurnite preko...

DU
Deleted user
09:44 17.09.2018.

Smrdljive cigane potrpati u kamion skupa sa novinarima i istovariti u srbiju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije