Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčeni zbog vrijeđanja

Romi iz Vukomerca: Nismo svi isti! Zbog jedne obitelji ne treba stradati cijela romska nacija

Prosvjed u Vukomercu
Foto: Robert Anić/Pixsell
14.09.2018.
u 21:12

Nitko nije otišao kod Osmanovića na adresu petsto metara dalje, a oni su prvi pucali, kaže nam jedan Rom iz zagrebačkog naselja u kojem se danima odvija prava drama

Romi iz Vukomerca ogorčeni su zbog situacije koja se događa u tom zagrebačkom naselju.

Ondje se prije dva dana pred kućom obitelji Zahirović odvila filmska pucnjava u kojoj, srećom, nitko nije stradao. Pred kuću u Porečkoj ulici došli su članovi obitelji Osmanović koji su počeli pucati prema kući preminulog Šerifa Zahirovića nakon čega je prema njima iz kuće otvorena vatra.

Romi iz Vukomerca osuđuju takve postupke, no apeliraju na policiju i romske institucije da ih se zaštiti.

– Razumijem ljude da su revoltirani, nikome nije stalo ni drago da se tamo puca, ali ne opravdavam da nas vrijeđaju, da govore da nas treba u logor. Nismo mi svi Romi isti, niti smo lopovi, niti se bavimo ovim ili onime, nezadovoljni smo što se svi Romi stavljaju u jedan koš. Mi smo se ovdje rodili, nemamo ni s kim problema. Nikome nije drago što su pucali tamo gdje je škola, ali da opravdavam da oni tamo viču da nas je Pavelić trebao sve ubiti, to neću. Zbog jedne obitelji ne treba stradati jedna cijela kompletna romska nacija – rekao nam je jedan Rom iz Vukomerca (podaci poznati redakciji).

Pitaju se zašto se prosvjeduje samo pred kućom Zahirovića.

– Tu se rade svakakvi klanovi, nitko nije otišao kod Osmanovića na adresu petsto metara dalje, a oni su prvi pucali – rekao je i dodao:

– Rom sam, nisam niti lopov, niti prevarant, djecu sam školovao, radim, nisam na socijali, 40 godina sam u braku, sa svima sam si dobar i onda mi se ovo događa. Toliko nas vrijeđaju da to više ne možemo trpjeti. Policija treba reagirati na to, to je zakonski zabranjeno.

Pozvali su i Veljka Kajtazi da ih zaštiti kao i ostale romske institucije.

>> Svađa Romkinje s prosvjednicima

Ključne riječi

Komentara 32

Avatar 1HGZ
1HGZ
21:57 14.09.2018.

imas tri vrste roma, cigani cigani i cigani...

Avatar dmitarX
dmitarX
21:47 14.09.2018.

Kao sto rekoh, Romi postali nemila zrtva, a susjedi Hrvati nemili agresor..

Avatar nekineki
nekineki
21:58 14.09.2018.

politička korektnost u svom punom i najprimitivnijem obliku...pročitana ste knjiga vl...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije