Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američki izbori

Romneyeve šanse da sruši Obamu spale na samo 20 posto

'US Republican Presidential candidate Mitt Romney holds a campaign rally on Halloween at Metropolitan Park in Jacksonville, Florida, October 31, 2012. AFP PHOTO/Emmanuel DUNAND '
'EMMANUEL DUNAND'
01.11.2012.
u 20:39

Fokus Romneyeva stožera premješten je s Floride, Ohija i Virginije na Pennsylvaniju, Michigan i Minnesotu

Predizborna kampanja u Sjedinjenim Američkim Državama ulazi u završnicu pa je sve više proračuna o mogućem rezultatu predsjedničkih, ali i izbora za Kongres. Zasad predsjednik Barack Obama ima 79 posto šanse da prikupi 270 elektorskih glasova i pobijedi na izborima, a njegov protivnik Mitt Romney ima samo dvadeset posto. Samo je jedan posto šanse da obojica dobiju po 269 glasova, odnosno da rezultat bude neriješen.

Nakon razdoblja u kojemu su u središtu pozornosti bile savezne države Ohio, Virginija i Florida, u prvi su plan nenadano izbile Pennsylvania, Minnesota i Michigan i to zato jer je Romneyeva kampanja uočila da bi s nešto dodatnoga truda možda mogli i ovdje doći do važnih pobjeda, što bi znatno povećalo šanse Mitta Romneya da pobijedi na izborima.

Na taj potez protivnika reagirao je i Obamin predizborni stožer i to tako da je pojačao aktivnosti u te tri države. No glavni strateg Obamine kampanje David Axelrod kazao je kako će obrijati brkove ako Obama izgubi ijednu od te tri države. Obama će idućih dana održati predizborne skupove u Coloradu, Ohiju i Wisconsinu.

Njegov je protivnik Mitt Romney ovoga tjedna u Ohiju.

Danas će biti objavljeni i službeni podaci o broju novih radnih mjesta u listopadu, što bi moglo poslužiti kako novi plus za Obamu. Prve procjene govore da je u listopadu otvoreno 125.000 novih radnih mjesta, što je manje nego početkom godine, ali je još jako puno. 

Komentara 2

DU
Deleted user
08:08 02.11.2012.

Romney nema nikakve objektivne sanse jer je sve u rukama Obame. Obama je majstor svih majstora. Romney bez karizme-nema sanse ni 10%

ST
Stockholm
16:39 02.11.2012.

Zapamtite svoje prognoze, postovano gospodo strucnjaci, da cete se moci kasnije posteno sramiti ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije