Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izbori u sad-u

Romney napao Obamu: Sirijskoj oporbi treba dati oružje

'Republican presidential candidate and former Massachusetts Governor Mitt Romney pauses while speaking at a campaign rally in Nashua, New Hampshire September 7, 2012.  REUTERS/Brian Snyder  (UNITED ST
Reuters/PIXSELL
09.10.2012.
u 19:35

Romney je optužio svoga protivnika Baracka Obamu da vodi previše mekanu vanjsku politiku

Republikanski predsjednički kandidat Mitt Romney u svom prvom značajnijem predizbornom govoru o vanjskoj politici optužio je svoga protivnika Baracka Obamu da vodi previše mekanu vanjsku politiku, što je rezultiralo time da je Amerika izgubila lidersku ulogu i tako ugrozila brojne procese koji su trebali voditi prema miru i stabilnosti.

– To se prije svega odnosi na Siriju koja je veliki Obamin neuspjeh zato što je propustio da Amerika preuzme vodeću ulogu. Prvo je propustio da sirijsku oporbu identificira kao partnera kojeg je trebao naoružati kako bi lakše izvojevao pobjedu nad Assadom – kazao je Romney.

Također je naglasio da Iranu treba nametnuti još strože sankcije i tako ga dodatno izolirati. Naglasio je kako bi on dao apsolutnu potporu Izraelu kao ključnom partneru u rješavanju problema oko Irana i njegova nuklearnog programa.

>> Dok oko njih auti lete u zrak, Damaščani gledaju Real i Barcu

Komentara 16

OB
-obrisani-
20:16 09.10.2012.

A inače im piosredno ne daju oružje,Baš je pravi Romm taj Mittney

OB
-obrisani-
20:19 09.10.2012.

Gdje nalaze takve likove i gdje ih treniraju za te budalaštine.Što gluplji to bolji. Jedna voditeljica na MSNBC ,nedavno je imala pravi šou i ismijavala se sa ovom budalom,koji je dan prije izrazio čuđenje zašto se prozori na avionu ne mogu otvoriti.Nije lako nadmašiti takvog glupana i zato je zaslužio postati kandidat.

K1
k1milica
20:15 09.10.2012.

bravo i kod nas i u USA za gospodarsku krizu , nezaposlenost itd su krivi iran i siria,,, oslobodimo sanadera i ekipu i napadnimo siriju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije