Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon dvije godine
Povratak na članak

Roman i Jadran ostavili dobre plaće u Irskoj i vratili se. Otkrili razlog povratka

Roman je u Dublin otišao na slijepo nakon diplome i uspio se zaposliti u agenciji za zapošljavanje

Komentari 27

Avatar Ashley
Ashley
13:26 20.12.2018.

I ja sam bila u Kanadi vise od 10 godina, ali doma je najbolje. Tu su rodbina, prijatelji, nasi ljudi, nase more, jedan zivot koji Kanada jednostavno nema.

VL
Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
13:25 20.12.2018.

Ma Irska je prevara ko kuća, samo su "novinari" napuhavali stvar radi klikova..

VL
Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
13:25 20.12.2018.

većina se vraća, tamo te tretiraju kao g..

VL
TO
Torpor
13:54 20.12.2018.

E, to. I kada nakon nekog vremena pocnes shvacati da najgore zadatke ne dobivas jer si novi na poslu nego zato sto si uvozni jer kako pobogu prijatelj sina zene iz kadrovske automatski ide na bolju poziciju bez ikakvog iskustva? Mislite da vani nema nepotizma i korupcije? O itekako. Firma gdje radim je prijavljena 27 puta samo ove godine i nitko im nista ne moze jer su kupili sindikat. Prosao to i razbolio se. Samo da vratim kredit za auto, cijela obitelj seli u Hrvatsku. Nece moga sina uciti da treba nositi haljine jer je to tako cool i inclusive i da je izuzetno nepozeljno cestitati Bozic jer bi se neki mogli uvrijediti. Covjek stekne novu perspektivu i ideje sto bi mogao raditi kada vidi malo svijeta. Uz istu kolicinu rada, u Hrvatskoj mogu zivjeti pet puta bolje i imati ljeto duze od 3 tjedna.

VL
GR
gragakarlovac
13:37 20.12.2018.

vracaju se lenguze jer su shvatili da vani treba raditi ako zelis zivjeti u sredenoj drzavi. Kod nas se zivi na kavi i to je ta super domaca atmosfera za kojeg ovi tezu... dok ne trebaju ici u bolnicu, onda isti ti kazu da je drzava banana.

VL
HE
HEBOS
15:39 26.12.2018.

Ja sam bio 7 mjeseci i definitivno odlučio vratiti se doma, iako sam imao 3500 EUR. 1. Tamo te tretiraju jako dobro, ako im trebaš (čitaj programer ili medicinski radnik ili nešto slično čega im je deficit), u suprotnom si samo jedan u nizu sljakera koji rade za minimalac, pa time i zamjenjivati, ali ako si vrijedan radnik, šef će ti se svaki dan zahvaliti što si došao na posao. 2. Namirnice su grozne (sve plastika osim krumpira i junetine) 3. Stanovi preskupi 4. Zdravstveno privatno 5. Vrtići 10 EUR na sat 6. Škola 1000 EUR godišnje (nakon prve besplatne godine) 7. Vrijeme zimi oko 10 stupnjeva bez sunca, a ljeti cca 20 sa skoro bez sunca 8. Prijevoz preskup Raditi par godina za steći iskustvo (sam bez obitelji), uštediti nešto novca ili vratiti dugove nagomilane u RH i poslije pobjeći glavom bez obzira, ako ne u HR onda u Njemačku ili bilo gdje drugdje.

VL
NI
Nini istrijan
14:28 30.12.2018.

Ono o cemu ovi decki ne razmisljaju je da ce jednog dana doci penzija a covjek iako sa 60g. starosti zeli zivjeti isto tako dobro kao sa 30g.Radis li i zaradjujes 4000 eura penzija ti je najmanje 2000 eura sto je razlika od one koju u Hrvatskoj dobijes koja je u prosjeku mozda 750 eura. Racunaj na to da ako si kao taj mladic star 25-27 god. i zaradjuje sada 4 tisuce eura onda ce njegova placa ce sigurno biti 6000 eura u 60-toj godini starosti. Da ne govorimo o onome o cemu se malo spominje u ovim napisima a to je organiziran zivot sa sigurnim socijalnim statusom.Kvaliteta zivota i lijecnicke njege je neuporediva. Vani sam 35 godina,dolazim u domovinu svake godine ali kao obican turist.Vratio bi se za stalno u nasu lijepu samo ako mi sunce toliko udari u glavu da poludim pa ne znam sto radim.Tek toliko.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.