Naslovnica Vijesti Hrvatska

Rojs će opet morati rušiti kuću na istome mjestu kao i 2004. godine

Ljubo Ćesić tvrdi da gradnju kuće nije zaustavio zbog zabrane inspekcije nego zbog kiše.
13. travnja 2010. u 22:00 15 komentara 25 prikaza
'unutrasnja...zagreb...13.07.2004. lijevi gradecak, ljubo cesic rojs rusi susjednu drvenu kucu foto: goran stanzl'
Foto: 'goran stanzl'
Pogledajte galeriju 1/3

Katnica Ljube Ćesića Rojsa koju je srušio prije šest godina i nedavno ponovno počeo graditi, opet je ilegalna i inspekcija je zatvorila generalovo gradilište u zagrebačkom Markuševcu. Rojs je, naime, opet kuću gradio bez ikakve dokumentacije. Tako, naime, kaže nalaz inspekcije Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

"Građevinska je inspekcija poslije utvrđena činjeničnog stanja da investitor nema zakonom propisanu dozvolu zatvorila gradilište. Ustanovljeno je da je investitor bespravno sagradio objekt u grubim građevinskim radovima katnosti: podrum, prizemlje, kat", odgovaraju iz spomenutog Ministarstva.

General pak potvrđuje izlazak inspekcije na njegovo gradilište i kaže – "oni su napravili svoje".

Upitan zašto istu kuću gradi bez dozvola, Rojs i dalje tvrdi da mu nisu potrebne i da je u sve umiješana politika. Prvi mu je put, kako je rekao, kuću srušio Sanader i zbog toga je na sudu s državom, a dodaje i da se žalio Europskom sudu za ljudska prava. Svakako, rijedak je, ako ne i jedini graditelj kojem bageri prijete na istoj parceli...

– Uredno plaćam porez državi, politički su me progonili i zato sam i onda srušio kuću. Borit ću se dalje i nastavit ću s gradnjom čim dobijem spor na sudu – odgovara general koji je ponovnu gradnju svoje kuće doslovno uzeo u svoje ruke. Naime, inspekcija je ustanovila i da "investitor građevinske radove obavlja sam". U Markuševcu se trenutačno ne čuje miješalica, ali Ljubo Ćesić tvrdi da nije zaustavio gradnju zbog inspekcije nego zbog kiše.

COTRUGLI Business School
TOP MENADŽERI
Zapeli ste na poslovnom planu? Postoji škola koja će vam pomoći da iskočite iz prosjeka

A1 izdvaja za Vas

  • jarac:

    ROJS: \"Ko je jamija dobro jamija,, \"Ko je napravija taj će i srušiti!

  • Lujo123:

    Koliko je mladih ljudi u ratu poginulo poradi ovakvih \"generala\"?!!!!

  • laki:

    Ljubo, nemaju oni pojma, gdje su oni bili dok si ti branio ovo naše malo zemlje. Osuđuju se oni koji rade, a oni koji ne rade, e oni su super...sramota. Al tvoje je srce veliko...još uvijek...iako se nisi borio za ... prikaži još! ovakvu Hvatsku. Hrvatska u srcu....