Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVOĐENJE RAČUNA
Povratak na članak

Rohatinski može spasiti Korušku od tužbi za prijevaru s Hypom

Bayern LB zbog Hypa je imao 3,7 milijardi eura štete. Bavarska najavljuje da će od Koruške tražiti obeštećenje zbog prijevare.

Komentari 15

UK
Ugo Kajvez
22:06 15.05.2010.

Lopov krade od lopova .. hahahaha ..... BLB je ista ko i Hypo banka ..... lopovi ....

VL
EU
EUPatriot
22:07 15.05.2010.

Rohatinski Korušku može spasiti od tužbi za prijevaru s Hypom tako da joj savjetuje da se poziva na Haaški sud i najavljuje kako neče dati ni milimetra ničega..Iako ako Bavarci prate poteze viteza Boruta brzo če to završiti na arbitraži i moglo bi od onih nedamo ni milimetar nastati pokoji kilometar..

VL
OB
-obrisani-
23:42 15.05.2010.

Rohatinski bi najbolje uradio kad bi pomogao istragu u RH ,koja bi ustanovila,koliko je Hypo opljačkao hrvatsku državu u suradnji sa domaćim političarima ala Ivo urar i ostali.Znamo koliko samo zemljišta na obali ima Hypo pod sobom ,a koje je stečeno mutnim poslovima i makinacijama.To bi trebali napraviti naši jer Austrijanci i Njemci sigurno neće jer im nije u interesu.

VL
AB
al bundy
23:51 15.05.2010.

tako je fantemlati..u pravu si...a ja bih postavio pitanje sta je radio rohatinski? kako to da on to nije sprijecio? pa on je guverner narodne banke! dobio je nagrade za svoj rad, a hypo banka je radila sta je htjela...tu se spominje i terorizam...zar nije duznost rohatinskog da odgovori kako on to nije vidio i gdje je gledao?...ili je hypo banka osigurala da svi koji trebaju gledati, gledaju na drugu stranu.? gospodine rohatinski, trebali bi nesto reci po tom pitanju....

VL
OB
-obrisani-
00:06 16.05.2010.

15.05.2010. u 23:51h al bundy je napisao/la: +++++++++++++++++++++++++++++++++ Nemoj tako ! Sjeti se pritisaka na Rohatinskog,prvo u slučaju belgijske KBC banke,koja je kupila dio slovenske NLB ( bivše LB )koja je opljačkala hrvatske štediše.Čovjeku svaka čast jer ih nije pustio dok ne naprave što se od njih tražilo,unatoč silnim prijetnjama i lobiranja preko EU. A ovo sa Hypom I Bayern LB.sjetimo se kako je bavarski premijer Edmund Stoiber prijetio nama stopiranjem puta u EU jer Rohatinski nije htio popustiti oko navedenih uvjeta pri kupnji Hypa od Bayern LB.Rohatinski ,ne da se nije dao,već mu je rekao da će ga prijaviti EK radi pritiska na neovisnost monetarnog sustava RH. I onda se tip ušutio.A koliko je bilo napada na Rohatinskog od strane Šukera i Sanadera jer im se opirao pri lošim potezima,od zaduživanja pa nadalje. A pogledaj gdje je Polančec i Sanader,a bit će ih još.No taj posao treba obaviti USKOK i DORH,ali toliko je tu prljavštine i umazanih ruku,da bi samo za taj slučaj,bilo malo mjesta u zatvoru,a teško i da postoji interes vladajućih i oporbe, da se to rasčisti do kraja .

VL
OB
-obrisani-
00:08 16.05.2010.

Sve lopovluke koje je Hypo napravio u RH,je u suradnji sa hrvatskim političarima i to iz vlasti i oporbe,a bome i lokalne zajednice,Sjetimo se samo Jakovčića i IDS-a ,kojiko su oni mutili sa Hypo Bank.

VL
SA
sadaive
00:29 16.05.2010.

Veličanstvena je i prekrasna snaga istine,znanja i osobnog integriteta,u jednoj veličanstvenoj osobi,g. Rohatinskom.Kada bi na našoj političkoj sceni morao svojoj kćerci ili sinu pokazati osobu koja bi im mogla biti uzor hrvatstva-to je naš židov Željko..

VL
SA
sammirvan
00:39 16.05.2010.

Kakvo je ovo novinarstvo? Molim novinara da mi objasni svoju logiku koju je primjenio u članku. Rohatinski će pomoći Koruškoj da se obrani od tužbe BLB-a tako što će potvrditi da je on njima rekao za rizike pa ne mogu reći da nisu bili upoznati s tim?!?!?! Bez ulaska u bilo kakve detalje, Hypo Hrvatska je imala dobit i u 2007. i u 2008. i 2009. i kao takva nije sudjelovala u gubicima od 1,6 miljardi EUR koje je zabilježio BLB na Hypo grupi. Što bi onda mogao Rohatinski pomoći Koruškoj? On je rekao da ima dodatnih rizika u Hypo RH, ali je banka zabilježila dobit, iz čega slijedi da je gubitak proizašao od neke druge članice grupe i sve što je Rohatinski rekao nema nikakvog utjecaja za Korušku. Inače, svaka čast Rohatinskom za sve što je učinio, ali ne mora novinar sada od njega na silu raditi heroja.

VL
BO
bonsai
08:14 16.05.2010.

sammirvan , možda je ta dobit samo prikazana na papiru a ustvari se radi o gubitku , plačanje nekretnina , terena , građevinskoga zemljišta ili izdavanje velikih kredita a kasnije se novac nije vratio nego je ispario! plačalo se(plavim kuvertama)tama) vrhu HDZ-a veliki novac kako bi upravo HYPO ušla prva na ove prostore , tu su u igri veliki igrači , teško je nama uopče razumjeti sve te igre .

VL
Avatar Romano37
Romano37
08:59 16.05.2010.

Činjenica, kako je Rohatinski, suprotstavljajući se Sanaderu, opstruirao suradnju s Bavarcima i iznio sve negativne aspekte u poslovanju s Hypo bankom, te ih upozoravao na rizike, sada spašava Korušku od novčanih potraživanja Bavaraca. Naime, Bayern LB i njihov šef Wernerr Schmidt svijesno su ušli u taj prljavi posao, a sada se prave ludi i za svoju neučinkovitost traže novčanu nagradu. Apsurd.

VL
J
j.
09:07 16.05.2010.

Hallo!!!! Dezurni Komentetori u VL. Sto se sada pizdite i izigravate neke postenjacine, kada ste do sada zivjeli na grbacama Inozemnog kapitala. Vi sada izigravate neke postenjacine, osudujete sve i svasta te dijelite moralne prodike iako su vama osobno ponajprijee potrebne. Vi uopce ne razumijete ZAKON NOVCA I ZAKON KAPITALA

VL
SA
Savjest
10:02 16.05.2010.

Krivo postavljeno! Za Hrvatsku i njezine građane nije toliko važno što će se dogoditi u prepucavanju BLB i Koruške, već tko će Republici Hrvatskoj i njezinim građanima naknaditi direktne i indirektne štete nastale plasiranjem oprana novca u hrvatsko graditeljstvo. Akoko govorimo samo o indirektnom šteti, onda je to svakako forsirana izgradnja stambenog i poslovnog prostora prema Generalnom urbanističkom planu (GUP-U) u Zagrebu na područjima gdje nisu doneseni urbanistički planovi uređenja (UPU9 i detaljni planovi uređenja (DPU) što ima za posljedicu da je u tim područjima izostalo \"izvođenje\" postojećih prometnica tako da budu u skladu \"s uvjetima sigurnog odvijanja prometa\" (birokratski uzraz Sektora za promet u zagrebačkom \"Megauredu\") i dovelo do totalnog zagušenja prometa u mnogim ulicama Zagreba, posebno u Podsljemenskoj zoni. A činjenica da je hrvatska Hypo-kći radila s dobitkom samo netransparentno pokriva ovo što sam naveo! Činjenica je da nikad, doslovce nikada, rad s opranim novcem ne može dovesti do stvarnog razvoja privrede, kao što to ne može ni fuš općenito. Ipak ,Premijerka daje nalog Ministrici graditeljstva da ubrza izdavanje lokacijskih i građevinskih dozvola. To me jako podsjeća na vic Radio Erevana: \"Iako je naučno dokazano da homoseksualni odnosi ne mogu biti fertilni, u jednoj od jugoslovenskih republika i dalje eksperimentiraju!\" (Mislilo se na BiH, ali se sada to definitivno mora primijeniti na RH!)

VL
SU
superman
10:05 16.05.2010.

meni se čini da to sve ide prema jednoj osobi u HR.

VL
OB
-obrisani-
16:36 16.05.2010.

Kao da je radnju osmislio jedan poznati teatrolog.

VL
UK
Ugo Kajvez
00:22 17.05.2010.

Evo još jedne zgodne ....... google .. . Afera Hypo: Istraga protiv Todorića zbog sumnjivog kredita od 53 milijuna eura za dvorac Kulmer

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.