Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Branka Žigante Živković
Povratak na članak

'Rodno utemeljeno nasilje vidi se u svakom sudskom spisu'

Sutkinja Visokog prekršajnog suda Branka Žigante Živković o nasilju nad ženama i u obitelji i o Istanbulskoj konvenciji, koju je predavala policiji i pravosuđu

Komentari 169

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
21:23 12.03.2018.

Ne postoji rodno utemeljeno nasilje. Postoji samo nasilje, utemeljeno na nasilništvu izvršitelja nasilja. Rodno ili bilo kakvo drugo nasilje utemeljeno na društvenim odnosima ne postoji. Ne postoji društveni status žrtve, kao ni društveni status nasilnika koji bi bio utemeljen na nekakvim društvenim ulogama, postoji samo odnos jači-slabiji. Eto, baš me zanima na čemu je utemeljeno nasilje kad majka ubije vlastito dijete, kakvih je u Hrvatskoj u posljednje vrijeme bilo preko nekoliko, na kojoj teoriji/ideologiji?

VL
Avatar Prskator.Vlado
Prskator.Vlado
21:24 12.03.2018.

Jel ovo muško ili? Bitno da se parazitira na državnu proračunu i vrišti o neravnopravnosti i potplaćenosti. 70% žena drži kradosuđe

VL
Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
21:28 12.03.2018.

IK je prvi dokument u povijesti koji nije donesem glasovanjem vec odlukom ministara. To je prvi dokument koji se stavlja iznad ustava. To je dokument koji ce stvoriti ogromne financijske koristi lijevoliberalnim udrugama. To je dokument pomocu kojeg ce tee iste udruge postati tuzitelji i suci konzervativizma. To je dokument koji je pod krinkom zastite zene uveo i uvodi rodnu ideologiju i mogu oni pricati sto hoce ali je to tako i gotovo. Svaka konvencija koja stvori ovakav sukob misljenja je “trojanski konj”, ne potice razumjevanje vec nove podjele. Zalosno i jadno da se moraju upregnuti svi mainstream mediji da bi se provodila ovakva propaganda. Ovo vise nije demokracija. Ovo je diktatura liberalizma koliko god cudno zvucalo.

VL
Avatar Ashley
Ashley
23:00 12.03.2018.

Istanbulska konvencija = Trojanski konj

VL
Avatar Vukomerec
Vukomerec
21:29 12.03.2018.

Komunističke suce što prije lustrirati. Budući da smo demokracija, Istanbulsku konvenciju dati na narodni referendum.

VL
RO
robertek
21:32 12.03.2018.

Slušao sam vas u Dnevniku gospođo Žigante. Pa vi ne znate sastaviti prosto proširenu rečenicu. Da niste vi jedan od podobnih kadrova koji mora dati vjetar u leđa Istanbulskoj konvenciji?

VL
KR
kruti208
21:33 12.03.2018.

daj odj. babetino, ti i istanbulsko smeće!!!

VL
DU
Deleted user
21:53 12.03.2018.

a sta je sa nasiljem nepismenih i podmitljivih rvatskih sudaca..

VL
Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
22:07 12.03.2018.

A sad bi mi trebali pitati nju/njega/ono koji je rod, je li muški, ženski, srednji, lijevi, desni, trans ili nešto peto ili deseto? Omogučiti njoj/njemu/onome da slobodno ulazi u muške WC-e kad se osjeća kao muškarac, pa onda kad se osjeća kao žena tretirati ju/njega/ono kao žena, kad se osjeća kao pas, jabuka, fikus, drvo,...., svi se trebamo prilagoditi i tretirati ju/njega/ono na taj način! Evo to vam je rodna ideologija u praksi! Nitko normalan na takve stvari ne može pristati!

VL
Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
22:14 12.03.2018.

Upravo je ta bolesna borba za uvođenjem rodne ideologija, a koja proizlazi iz sulude marksističke teze i programa da se sve ljude koji su različiti silom učini, ne ravnopravnima, nego jednakima radi najveću štetu ženama. Svi ti isti prosvijećeni liberali i ljevičari su se zgražali nad odlukom Ustavnog suda da žene i muškarci idu u isto vrijeme s 65 godina u mirovinu,a što je to nego čista rodna ideologija. Ako nije bitno kojeg si spola nego kako se osjećaš zašto bi onda postojali različiti pragovi za muškarce i žene jer spol je njima irelevantan. A da ne govorimo o tome da će svim silovateljima i manijacima sad biti otvoren put, izjasne se da im je rod ženski i slobodno ulaze u ženske WC-e, svlačionice, itd. Ne znam kako se tu štiti žene od nasilja. Osim toga dovoljno je da bilo koji ilegalni imigrant kaže da je progonjen zbog svojeg "rodnog identiteta", mislite da će se pojaviti netko tko bi mu odbio azil, pogotovo kad dođe neki brkati od 2 metra i izjasni se ženom.

VL
Avatar MK
MK
23:04 12.03.2018.

Ovaj intervju je "sumrak pravne drzave" i grubo zadiranje "Judikative" u "Legislativu"... Jednaki "sumrak pravne drzave" je kada Policija "Eksekutiva" prima instrukcije i upute od "Judikative" umjesto od "Legislative"!

VL
BA
bakulušić
21:57 12.03.2018.

Protiv ovakvih lijevo-liberalnih aktivista koji su na utjecajnim pozicijama i na državnom proračunu, lustracija i referendum su jedino efikasno rješenje.

VL
DO
domxerex
03:23 13.03.2018.

Naslov je jako tendenciozan i zlonamjeran. Nasilje je uvijek upereno protiv slavijeg bio on muško, žensko ili dijete ili starija osoba. Nasiljem se nastupa protiv slabijih kada želiš nešto što oni ne mogu fizički braniti. Zašto mene ne napadnu. Imam 198cm, 110kg, trenirao sam box i kickbox, bio 3 godine u gardi i imam "lijep umiljat pogled". Zašto neće takvi slabići mene napasti? To bih baš volio. Problem je što su oni kukavice i kada netko jači nastupi podviju rep i pobjegnu. To što ova babetina priča samo nju kompromitira. Ona je sudac i ima zakone koji treba provoditi. Očito je da ih ona ne provodi. Zašto ih ne provodi? JEr saborita sustav ili zato što joj šefovi kažu drugačije? Sve je to šarena laža sa ciljem pljačkanja proračuna. Namjanje se štite žene. Gdje je ta bila kada su pukanićevu ženu trpali u ludaru. Gdje je bila kada su riječanku liječili od lezbijstva. Bila je na strani onih koji su to radili isto kao i ona feministica Rudanica. Njih ne zanima zaštita žena nego novac iz proračuna. Neki naivci gruntaju za njih jer se nadaju ogrebati za sitniš. Budale i kmetovi se uvijek prodaju za sitniš a polije su zavidni jer se netko drugi nije tako naivno prodao. Državu nam vode fiškali izdajice i naivni kmetovi. Gadafi je bio u pravu u vezi sa ovom bandom u EU. Pobjediti će ih mentalitetom i natalitetom. Sve zbog sebičnih guzičara.

VL
Avatar Ada
Ada
22:46 12.03.2018.

Ne postoji rodno utemeljeno nasilje! Postoji samo nasilje! Borimo se protiv nasilja, a ne rodno utemeljenog nasilja!

VL
Avatar MK
MK
22:38 12.03.2018.

Problematicno je po "Pravnu Drzavu" kada se sudkinja uplice toliko u "Zakonodavni Prozes" - ovo je drsko krsenje diobe vlasti! ...Ta gospoda bi se trebala odluciti ali zeli biti politicarka i aktivistica ili zeli biti sudkinja, u pravnoj drzavi sa diobom vlasti jedno i drugo nemoze!

VL
Avatar AligatorXO
AligatorXO
21:51 12.03.2018.

Izbacite iz teksta glupost kao što je rod i može proći, u suprotnom bih na početak i kraj IK dodao nešto provokativno kao npr. uzvik "Heil Hitler" i tko je protiv toga da se to uvrsti u tekst konvencije je zatucan i primitivan jer je za nasilje nad ženama i djecom.

VL
HT
Hvala ti Bože jer nisamHDZovac
23:10 12.03.2018.

Rod je najobičniji konstrukt kao i sve njegove izvedenice; jezična izmišljotina.

VL
ZE
zecco
00:54 13.03.2018.

koja je ovo hrpa izlučevina iz stražnjeg dijela tijela, to smrdi sve preko monitora. Dotičnoj gospođi se odmah po izgledu vidi da je jako napredna. I ovo je sutkinja? Zar se ona ne pita, zašto Justicia,-onaj kip koji simbolizira pravdu, odnosno pravosuđe ima zatvorene oči, uši i usta? Zato što pravosuđe, odnosno suci trebaju biti potpuno neutralni i nepristrani. I posebno to da ne drobe svašta. A ova gospođa sutkinja drobi ovdje svoj privatni svjetonazor. Od hrpe izmišljotina, samo da se osvrnem na ovu o rodu, da je pojam rod (gender) navodno postojao oduvijek. Do prije 5-6 godina nitko nije znao što je to. Pojam rod (gender) rabljen je samo u gramatici. U engleskom je riječ za spol=sex. U svim osobnim dokumentima u SAD ili V. Britaniji, pisalo je samo "sex" (spol): male (muški), ili female (ženski).

VL
Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
21:30 12.03.2018.

ako ovaj pritisak upali i netko tko zna ko bude visa distanca od ustava i zakona nase zemlje... hr i sluzbeno postaje kolonija ili protektorat brussella. jer gdje se ne postuje volja naroda i gdje se pod krinkom ljudskih pravaa zabranjuje izravna demokrcija tj referendum to se zove kolonija ko nekad rodezija

VL
PR
prayer
21:35 12.03.2018.

Draga sutkinja,pokazali ste korumpiranost i duboko ne znanje ljudske prirode.Rod je izmišljotina onih koji su vas tom ideologijom korumpirali.Spol je zadatost i kao takva-konstanta,znači nepromjenjiva.Spol je određen konstelacijom spolnih kromosoma XX-žensko ili XY-muško,i to u TRENUTKU ZAČEĆA a to znači da se od samog začeća razvoj odvija prema ovoj zadatosti.Mijenjanje vanjskih obilježja spola je TEŠKO NASILJE NAD PRIRODOM i NEDOZVOLJIVO SAKAĆENJE TIJELA I DUHA.Onaj tko je začet kao XX a sebe doživljava kao XY-ima duboki psihološki problem u autopercepciji i triba mu se pomoći. Znaju oni koji korumpiraju suce,liječnike,političare,tupave znanstvenike-da je to TAKO ali imaju svoje mračne razloge da pokušaju PROMJENITI ONO ŠTO JE NEPROMJENJIVO. Čitam vaša tumačenja i,iskreno-žao mi vas je.Tako jeftino ste se prodali i to u poznoj dobi kad od Boga tribamo molit i dobit MUDROST STAROSTI.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.