Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubitačni tandem

Rodman: Diktator Kim mi je postao pajdaš za cijeli život

Rodman u Sjevernoj Koreji (1)
Foto: REUTERS/Pixsell
1/7
07.09.2013.
u 20:33

Petodnevni posjet sjevernokorejskom diktatoru bivši košarkaš završio je napadom na novinara koji ga je pitao za sudbinu američkog zatočenika u Pyongyangu

Bivši američki košarkaš Dennis Rodman završio je danas petodnevni posjet svom prijatelju, sjevernokorejskom diktatoru Kim Jong-unu.

Posjet je završio incidentom kada je jedan novinar upitao Rodmana je li se za svog posjeta Pyongyangu kod Kima zauzeo da oslobodi Kennetha Baea, američkog misionara kojega je sjevernokorejski režim osudio na 15 godina prisilnog rada. To je pitanje razbjesnilo Rodmana, koji je urlao po zračnoj luci u Pekingu.

“Nije moj posao da izvlačim zatočenike. Pitajte Obamu, pitajte Hillary Clinton. Pitajte te šup...”, urlao je Rodman vitlajući rukama. Držeći debelu kubansku cigaru u ruci, Rodman je nastavio vikati i prijetiti reporterima sve dok ga od novinara nije odvojio i primirio jedan od njegovih tjelesnih čuvara.

Ovaj incident bio je vrhunac jednog neobičnog putovanja. Prije nego što su ga novinari podsjetili na američkog misionara Baea, koji već deset mjeseci trune u Kimovim kazamatima pod optužbom da je u zemlju došao rušiti režim, Rodman je novinarima ponosno pokazao svoje posljednje fotografije sa sjevernokorejskim diktatorom. Na jednoj fotografiji Rodman i Kim piju i jedu u luksuznom restoranu, druga ih pokazuje na košarkaškoj utakmici...

“Mi smo postali drugari za cijeli život i svejedno mi je što vi mislite o njemu”, kazao je Rodman.

Sjevernokorejska agencija KCNA objavila je da je Rodmanov zadatak Amerikancima prenijeti da se nešto mijenja u Kimovoj zemlji i da “kaže lijepe riječi o ovoj zemlji”.

“Oni su vodili srdačne razgovore i predsjednik ga je pozvao da dođe kad god poželi”, objavila je KCNA. Denisu Rodmanu ovo je drugi posjet Sjevernoj Koreji ove godine. Krajem veljače Rodman je stigao u posjet Kimu i čini se da se rodila “ljubav na prvi pogled”. Tada je Kima opisao kao “izvanrednog tipa”.  

>> Rodman ponovno u S. Koreji: Idem vidjeti svog frenda maršala

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije