Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medicinska oplodnja
Povratak na članak

Rođen dječačić iz embrija zamrznutog prije 20 godina

Ovakav postupak otvara i brojne etičke dvojbe: žena može roditi bebu koja je začeta i prije nje, a pitanje je i što s neiskorištenim embrijima.

Komentari 13

VI
veliki-i-mali
18:43 11.10.2010.

@Pjetliću, kako znaš? Dijete je u povoju, ili si ti vidovit? :)))

VL
PA
pasara
18:21 11.10.2010.

Pa gdje je tu problem osim u glavamo onih koji u svim situacijama samo bezveze filozofiraju.Ma glavno je da oni koji zele dijete tu svoju zelju ostvare.Kada je izvrsen prva transplatacija srca bilo je komentara da nije eticno da necije srce koji je unro sada radi u tijelu drugog covijeka.I danas je to sasma normalno.Krumpir se nije jeo jer je iz zemlj a sve sto je ispod zemlje je vrazje/To nam je sada bedasti,a nekada su palili ljude koji su gomolje jeli.Sve treba u vremenu gledati,a ne danas primjenjivati na jucer ili sutra.Mogucnost incesa je u postotku malena i zanemariva.Pa sto i ako bude,pa i danas ga ima i zna se,Pa konacno i svi smo potekli od Adama i Eve i njihove djece-a to je incest.Sav napredak je kao i sve na svijetu,BOZJA volja,pa ako je to tako,a tako je ,zasto onda izmisljati argumente protiv Bozje volje.Idemo uz Bozju pomoc naprijed.

VL
KU
kukuriku
18:31 11.10.2010.

..problem je jedino,..da ovo na sliki nije \"djecacic\"...fali mu \"tic´\'\"...(mozda ta umjetna oplodnja, mjenja spol ??)

VL
OB
-obrisani-
19:10 11.10.2010.

Bojim se da inače svepametni znanstvenici, osim što žena može rodit svoju baku, nisu uzeli u obzir izloženost embrija kozmičkim i inim zračenjima u tako dugom razdoblju, što može dovesti do rađanja neočekivano deformiranih beba.

VL
OB
-obrisani-
19:19 11.10.2010.

nije dobro osuđivati medicinu i njene napretke ,nikad neznate kad baš vama ili nekom vašem može zatrebati umijetna oplodnja,voda je sve zagađenija,takođe zemlja i zrak,jedemo smeče i svakim danom smo sve bolesniji i bolesniji

VL
Avatar Jiba.Jibi.Gjize.Jep
Jiba.Jibi.Gjize.Jep
19:36 11.10.2010.

cekaj pa njen muz je onda po logici je*** i nju i punicu i ima djete sa punicom i sa zenom. ajmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee koji horrror ..... aj dobro dok ne moram placat alimentaciju

VL
TA
tapiros
21:33 11.10.2010.

Ovo je predivan primjer i da je tako u 100% slucajeva niti crkva se ne bi tome protivila, ali pravo pitanje se postavlja na kraju:\"Sto sa neiskoristenim embrijima????\" Ovo dijete je dobilo priliku i rodjeno je 20 godina kasnije od zaceca, no koliko drugih je zavrsilu u smecu? Jel posteno sto je ovo dijete rodjeno, a neko drugo jednostavno unisteno? Sto se tice statistike ovo je super vijest, no covjek je nesto vise od brojeva. Tragedija je za svakoga tko ne moze imati djecu. Hvala Bogu ja mogu i moja draga moze, no da ne mozemo posvojili bi neko od djeteta koje je ili odbaceno ili nema roditelje iz nekog razloga - jer i to dijete moze biti moje dijete - nisam ego triper da dijete mora imati moje gene i moju krv. Dijete je dijete i svako MORA imati priliku na zivot - a sada me udruga roda i ostali koji su za umjetnu oplodnju mogu slobodno popljuvati.

VL
TA
tapiros
21:45 11.10.2010.

@Pasara - Umjetna oplodnja je veliki napredak znanosti, no nije Bozja volja vec ljudska volja. Covjek je hedonista i egoista u velikoj vecini i eto za jedno dijete je spreman ubiti 10 drugih fantazirajuci da zacece nije pocetak zivota, jer ono sto nije zivot se moze unistiti i sve je po svim zakonima. Znanost je Bozja volja. Tesla sa strujom, mnogi doktori sa mnogim lijekovima, pa ljudi kojima ne znam ime a napravili su razne strojeve i gurnuli covjecanstvo miljama naprijed. Ali kada se ide za udovoljavanjem ljudskoj hedonomiji, egoizmu i sl. manama onda to nije Bozja volja. A umjetna oplodnja je upravo to. Postoje napustena djeca koja cekaju da ih netko usvoji - ne mozes imati dijete - usvoji dijete a ne idi na masovne oplodnje jednog dijeteta i da bi si utisao savjest za one unistene zametke sebe uvjeravao da zametak nije zivo bice - da nije ovo dijete ne bi bilo rodjeno kao niti ti sam. Imas sjeme i jajnu stanicu - kad se spoje nastaje zivot - pa to je valjda jasno svima u 21. st.

VL
PR
proview
23:31 11.10.2010.

razumijem želju roditelja da dobiju djecu i podržavam,ali je činjenica da se znanstvenici sve više miješaju u rođenje i smrt ljudi,a svi znamo gdje čovjek stavi papke to dobro ne završava,bojim se da bi znanstvenici jednog dana mogli pretjerati u svojem igranju boga ,razumijem stav crkve da bi rođenje i smrt trebalo ostaviti čovjeku jer vjerovatno imaju iste strahove kao ja dokle će sve znanstvenici ići a vjerovatno će ići do kraja

VL
KU
kukuriku
00:00 12.10.2010.

..ako je Musko,..triba mu staviti Kuburu pod jastuk !!...

VL
KU
kukuriku
00:02 12.10.2010.

..za Muskoga,.\"tuta\" mora biti plave-boje,..a ako je Zénsko triba biti roza-boje (i pod jastuk-kuhac\'u)...

VL
OB
-obrisani-
14:49 15.10.2010.

Zelite zaraditi novac za sve sto radite na Facebooku ili Twitteru! PEOPLE STRING JE IME JEDNE SASVIM NOVE KOMPANIJE ILI SOCIJALNE MREŽE KOJA SE POJAVILA PRIJE PAR MJESECI I KOJA PRETENDIRA DA BUDE KROV NAD SVIM MREŽAMA. VEČ JE ODAVNOO \"PRESKOIČLA\" POPULARNI TWITTER ALI OZBILJNO PRIJETI DA UGROZI JOŠ POPULARNIJI FACEBOOK.Ovaj NOVI program je POTPUNO BESPLATAN !! A kako se po youtube prica i mnogim drugim saitovima IZGLEDA da se radi o Ozbiljnoj Kompaniji koja od svojih prihoda Isplačuje 70% Svojim članovima. Ovdje je informativni video: http://www.youtube.com/watch?v=rVvIjB_x8ik Ukljucite se u Peoplestring prije svojih prijatelja, izgradite mrezu prijatelja i zaradite: http://www.peoplestring.com/?f=fudoojes

VL
KU
kumajela
22:09 17.10.2010.

Jadan mali, 20 godina je bio smrznut. Taj je prošao pravi islamski pakao. Ajde, neka vas zamrznu deset sekundi!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.