Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nisu očekivali

Roditeljima ispunila želju i odlučila se udati, zbunili se kada su doznali za koga

Lulu Jemimah
Foto: Lulu Jemimah
1/4
12.10.2018.
u 12:46

Iznajmila je vjenčanicu, hodala je do ''oltara'', čak je održala i govor, a jedino što joj je nedostajalo bio je mladoženja

Mnogi roditelji ne mogu dočekati da se njihova odrasla djeca udaju, odnosno ožene. Nestrpljivi su bili i roditelji 32-godišnje Lulu Jemimah, inače studentice na Oxfordu, koji su se molili da njihova kći pronađe supruga.

Nju je pak počelo živcirati što je svi samo ispituju kada će se udati pa je odlučila to i učiniti. No mladoženju nije pronašla već se udala sama za sebe.

S obzirom na to da joj je brak nije ni na kraj pameti, ova 32-godišnjakinja odlučila je pokazati svima što joj je trenutačno bitno u životu pa je organizirala svadbu.

Iznajmila je vjenčanicu, hodala je do ''oltara'', čak je održala i govor, a jedino što joj je nedostajalo bio je mladoženja.

No, on joj nije važan jer se želi posvetiti sebi i svome školovanju, a ovim je postupkom to jasno dala do znanja.

Vjenčanje ju je stajalo samo dvije funte budući da su većinu toga platili njezini prijatelji, a dobar dio dobila je besplatno.

– Strastvena sam u životu i želim postići svoj cilj da budem akademski obrazovana. No moja obitelj me stalno ispituje kada ću se udati, to je kod nas u Ugandi jako važno, a pogotovo kada ću dobiti djecu. Otac mi je napisao govor za vjenčanje još kad sam imala 16, a majka se svaki rođendan moli da pronađem dobrog muža – kaže ova Uganđanka.

Inače je radila kao slobodna novinarka i konzultantica za Međunarodnu organizaciju za migracije, a 2013. godine dobila je školarinu za Sveučilište Macquarie u Australiji. Nakon završetka za prvostupnicu, prijavila se za magisterij na Oxfordu te je primljena.

Kada se ljetos vratila u Ugandu, šalila se kako će doći u vjenčanici, a prijatelji su joj rekli da to i učini. Stoga je svoj 32. rođendan odlučila proslaviti vjenčanjem.

Njezini roditelji nisu željeli prisustvovati njezinu ''velikom danu'', no Lulu je posjetila majku i objasnila joj zašto je to učinila.

– Kada smo razgovarale idući dan majka je bila zbunjena i malo povrijeđena, no rekla mi je da sam nošenjem vjenčanice pokazala da sam spremna za brak. Otac i dalje ne zna što bi mi rekao – rekla je ona.

Učinila je to kako bi promovirala svoju crowdfunding kampanju kojom sakuplja novac za školarinu, a cijelu njezinu priču možete pročitati ovdje.

>> Ovakav ples oca i kćeri nemate priliku vidjeti često: Tata ti je legenda!

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Mi sami
Mi sami
13:18 12.10.2018.

Svi u Vukovar sutra!

DU
Deleted user
12:57 12.10.2018.

Tipične američke gluposti. Ako su uopće istinite.

MA
majmudin
15:17 12.10.2018.

mogla se udati za neku curu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije