Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strava u Srbiji

Roditelji svoju djecu prodaju za televizor ili polovnu Ladu

djeca
Slavko Midžor/PIXSELL
07.04.2014.
u 12:14

Djeca za prodaju za prosjačenje, prostituciju, prinudni brak ili seksualno zlostavljanje.

Glavni trgovci maloljetnom djecom u Srbiji su taksisti iz Smedereva, 44-godišnji Slobodan A. i 23-godišnji Darko A., prenosi B92 pisanje Blica.

Prema podacima srpskog MUP-a obitelji djecu prodaju i za bijelu tehniku i automobile. Djeca za prodaju za prosjačenje, prostituciju, prinudni brak ili seksualno zlostavljanje. Blic piše kako su glavni trgovci djecom u Srbiji taksisti iz Smedereva, koji su zasad zaradili samo kaznenu prijavu.

Djeca se najviše prodaju zbog prinudnih brakova

Oni su vabili djecu iz siromašnih obitelji i prodavali ih klijentima za seksualne usluge i više srpskih gradova. Kada bi pristali roditelji, djecu su u taksijima prevozili do klijenata i za to naplaćivali svoje usluge. Navodno je u njihovoj mreži bilo oko 50 dječaka i djevojčica.

Načelnik Odjela za suzbijanje prekograničnog kriminala Mitar Đurašković je rekao da je prijavom obuhvaćeno 21 kazneno djelo sa 18 osumnjičenih, a među njima su i klijent. Tvrdi da se puno više djeca prodaju zbog prinudnih brakova. Roditelji u tom "poslu" zarade između 500 i 1000 eura, a bilo je slučajeva i da djecu prodaju za televizor ili polovnu Ladu. 

>>Maćeha iz pakla: Izgladnjivala dječaka (5) i držala ga u ormaru

>>[UZNEMIRUJUĆI VIDEO] Djevojčica pokušava probuditi majku u autobusu

Komentara 3

Avatar deran9
deran9
18:36 07.04.2014.

dajte recite otvoreno da su u pitanju romi

CV
crna vrana
10:27 08.04.2014.

Spremni su za ubrzani pristup EU, ha, ha , ........

DA
daniloobradoviic
21:21 08.04.2014.

U ovakvoj krizi svjesti i morala u suvremenom svijetu 21stoljeca gdje je sistem vrijednosti katastrofalan ,nemozemo bolje ocekivat .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije