Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRV NIJE VODA

Roditelji su ih napustili jer su bili plod zabranjene ljubavi, a onda ih je spojila sudbina

bebe
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
02.06.2020.
u 09:49

David McBride (58) pronađen je u torbi 1962. godine, dok je njegovu sestru Helen Ward (52) pronašao vozač kamiona u telefonskoj govornici šest godina kasnije.

Trenutak kad su se brat i sestra, oboje pronađeni napušteni u identičnim torbama s crvenim kariranim uzorkom, susreli nakon 50 godina rasplakao je sve i otkrio mračnu tajnu koju su njihovi roditelji sakrivali desetljećima. 

David McBride (58) pronađen je u torbi 1962. godine, dok je njegovu sestru Helen Ward (52) pronašao vozač kamiona u telefonskoj govornici šest godina kasnije. 

Njihova potraga za korijenima otkrila je ljubavnu aferu koja je trajala 40 godina između njihova protestantskog oca i katoličke majke i koja je trajala i za vrijeme krvavih sukoba u Sjevernoj Irskoj u 1960-ima. Oboje su sudjelovali u emisiji britanskog kanala ITV ''Davno izgubljena obitelj, rođeni bez traga'', nakon što su zahvaljujući DNK testa otkrili da onaj drugi postoji. Tijekom potrage za daljnjim članovima obitelji doznali su kako imaju i 14-ero polubraće s očeve strane. 

Otkrili su i kako su njihovi roditelji bili u tajnoj vezi čak 40 godina, ali ih je razdvajala religija. Naime, njihov otac bio je oženjeni protestant koji je u braku s drugom ženom imao 14-ero djece i živio je u Dublinu, dok je njihova majka, koja je bila 17 godina mlađa od njihova oca, bila katolkinja koja je u to doba živjela na području Sjeverne Irske. 

Brat i sestra susreli su se u Dublinu, što su popratile i televizijske kamere. 

– Ne mogu vjerovati da je došao taj dan. Provedeš cijeli život nadajući se, a sad se konačno događa. Ne mogu vjerovati – izjavila je 52-godišnja Helen, dok je njezin brat David istaknuo kako je tužno što policija nije povezala dva i dva jer bi tada možda zajedno odrasli. 

Oboje su ostali zapanjeni kad su otkrili da su bili napušteni na isti način, posvojeni u dobrim obiteljima, a imali su sretno djetinjstvo i život. 

– Ovo je čudo. Čudan je osjećaj sjediti nasuprot svoje prave obitelji. Čudno je i uzbudljivo upoznati vlastitog brata nakon 51 godine  – navela je Helen, prenosi Daily Mail. 

Nažalost, nikad neće dobiti priliku upoznati svoje biološke roditelje. Naime, otac im je preminuo 1993. godine, dok je majka umrla 2017. godine. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije