Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužna ispovijest

Roditelji preminule Berine: Nisu nam pomogli oni koji su morali

edina (1)
Screenshot YouTube
17.06.2013.
u 14:46

Mnogi su nam pomagali, ali ne i oni koji su morali, kaže Berinin otac Emir Hamidović

Nekoliko tisuća ljudi okupilo se u Sarajevu da bi odalo počast Berini Hamidović, mjesec i pol staroj bebi koja je prošlog tjedna preminula od sepse u Beogradu. Berina nije imala matični broj, zbog čega je odlazak na liječenje u Beograd bio zakompliciran.

Berinini roditelji otkrili su kako se nose s tragedijom koja im se dogodila.

– Mi smo u Beogradu morali zvati svoje veleposlanstvo, koje nam je izdalo smrtovnicu za Berinu. Ona je imala rodni list, ali bez matičnog broja, koji sam ja čuvao da joj, ako preživi, možemo izvaditi putovnicu kako bi se bez problema vratila u BiH. Izašli su nam ususret sa smrtovnicom jer su mi je izdali bez matičnog broja i rodnog lista, koji sam im tek jučer poslao – rekao je otac Emir Hamidović za Klix.ba dodajući kako njegovoj supruzi i njemu puno znači sinoćnje okupljanje građana u znak podrške. Rekao je da još ne zna hoće li nekoga tužiti zbog tragedije.

– Prema zakonu Kanton bi trebao platiti liječenje djeteta. Ako mu se u našoj državi ne može pružiti adekvatno liječenje, trebaju mu omogućiti liječenje tamo gdje može, a ne da roditelji moraju snositi troškove koje bi oni trebali. Mi taj novac nismo imali i mnogi su nam pomagali, ali ne i oni koji su morali – rekao je Hamidović.

Majka Edina Hamidović otkrila je za Al Jazeeru Balkans da u torbi još uvijek drži stvari koje je spremala nadajući se da će Berina biti puštena s intenzivne njege.

– Kad smo otišli u naš MUP, oni su rekli da ne mogu osigurati putne isprave za dijete s obzirom da nema JMBG. Mi smo ih upitali što da sada radimo, da pustimo dijete da umre. Oni su nam rekli: "Mi vam tu ne možemo pomoći" – rekla je Edina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije