Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAKA I DJED PREMINULE NIKOLL
Povratak na članak

'Ako je napravila to, milijun posto nije bilo svjesno. Otac je želio da je vrate, zbog doplatka'

Roditelji osumnjičene tvrde da je otac želio da se djevojčica vrati u obitelj samo kako bi dobili roditeljski doplatak i financijska sredstva

Komentari 10

KA
kavranbird
22:14 07.04.2021.

To je glavni problem roma, oni prave djecu zbog doplatka, a novac troše na alkohol, cigarete, kocku. Narikače kao februarka bi trebale otići u ta naselja da vide sramotni položaj i život ta djece, pa ne bi laprdale gluposti.

VL
Avatar KRALJ-TOMISLAV
KRALJ-TOMISLAV
22:15 07.04.2021.

U čitavoj toj tragičnoj priči bode oči jedan detalj. Naime, nigdje u medijima se ne navodi da je djevojčica koje je preminula na sam Uskrs, 2-godišnja Nikol bila Romkinja. Kao i njezini roditelji – 24-godišnja majka i 27-godišnji otac – bila je pripadnica romske nacionalne manjine koja u Hrvatskoj prema službenim podacima broji oko 17 tisuća članova, a realna je brojka bliža 30-40 tisuća. Obitelj je živjela u romskom naselju Gaj u blizini Nove gradiške. Otac male Nikol već je prijavljivan zbog nasilja u obitelji, a obitelj je od prije bila poznata Centru za socijalnu skrb. Nikol je gotovo pola svog života bila izuzeta iz biološke obitelji – drugu je godinu svog života provela u udomiteljskoj obitelji. Prema nalazima Državnog odvjetništva de facto je od kad je vraćena u biološku obitelj – od 1.11. do 31.3. bila zlostavljana, baš kao i ostalih 3 djece koji žive u istom domaćinstvu. Zato sam se ja i čudio zašto su osumnjičeni majka i otac tako zamaskirani u bijele kombinezone. Pitam se samo kako bi mediji reagirali da je neki branitelj slučajno bio zlostavljač? Siguran sam da bi sa svih medija vrištali naslovi "Branitelj zlostavljač vlastite djece", naravno uz objavu njegovog punog imena i prezimena i čina koji je imao u HV.

VL
Avatar ziga.cvarkes.5
ziga.cvarkes.5
22:06 07.04.2021.

Baš su brižne bake.

VL
Avatar mačak s tri života
mačak s tri života
05:51 08.04.2021.

svugdje u evropi ista slika samo kulaju dicu radi doplatka a najčešći su romi,albanci,sirija,afganistan i afrikanci a u nas kaos u državi puni domovi neznaju kud s djecom oni još zabranjuju pobačaje pa opet trpaj u domove

VL
CO
Cobra_
23:02 07.04.2021.

Izgleda da samo socijalni radnici to nisu znali.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.