Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUDAR OBIČAJNOG PRAVA I HRVATSKOG ZAKONA
Povratak na članak

Roditelji maloljetnih mladenaca uvjetno osuđeni jer su im dogovorili brak

Optuženima je olakotnim cijenjeno to što su Romi koji su se pridržavali svoje tradicije, kao i to što su neosuđivani.

Komentari 3

LI
liliZG
17:15 12.09.2019.

zaboravili su uzeti u obzir činjenicu da je maloljetnica probjegla doma, da se slagala sa odlukom svojih roditelja onda bi vjerojatno tamo i ostala, zato .... nadam se da su suci tu činjenicu uzeli u obzir ... .................i krajnje je vrijeme da se tradicijsko pravo koje se kosi sa pravom RH ne uzima kao olakotna okolnost , ako se to jasno ne kaže onda bi olakotna okolnost mogla biti i kad netko od kosovara ili albanaca ubije nekog iz krvne osvete, i to spada pod njihovu tradiciju pa eto , pozovimo se na običajno pravo kao olakotnu okolnost...

VL
BF
bf2
19:53 13.09.2019.

olakotne okolnosti što su Romi...isto kao i kod krađa,provala,zloupotrebe socijalne pomoći, ne slanja djece u školu...

VL
LA
larala
07:32 16.09.2019.

kod roma je u tradiciji i krvna osveta znači li to da se onda mogu nekažnjeno i ubijati? usput, brak među maloljetnicima nije zakonski dozvoljen i kakva smo mi to država ako se svi ne moraju pridržavati zakona? gdje je je sad kajtazi da stane u obranu maloljetnih djevojčica koje se prodaju i prisiljavaju u 21. stoljeću na dogovoreni brak?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.