Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAO BEZ NOGE

Ročište u slučaju Maškarin odgođeno jer nisu došli vještaci

Miroslav Maškarin
Foto: Pero Lovrović/Pixsell
07.11.2014.
u 16:20

Ako sam ja mogao doći, mogli su i oni – rekao je Maškarin

Postupak koji se na riječkom Općinskom sudu vodi po tužbi Miroslava Maškarina koji je prije osam godina nakon operacije slijepog crijeva ostao bez noge, danas je nastavljen, no ročište je brzo završilo. Mladić i njegova obitelj od države i KBC-a Rijeka traže naknadu štete u iznosu od 13,7 milijuna kuna, postupak traje već godinama, a mladić je i danas, za razliku od dvoje pozvanih  vještaka  koji su nedolazak u zadnji čas opravdali spriječenošću drugim obvezama, došao na sud.

Maškarinova punomoćnica, odvjetnica Ingrid Barić, predložila je da se  trošak odgođene rasprave stavi na teret vještaka smatrajući da su bili dužni uskladiti svoje druge obveze s  zakazanim ročištem o čijem su održavanju bili na vrijeme obaviješteni.

- Ako sam ja mogao doći, mogli su i oni – rekao je Maškarin koji je u Rijeku doputovao iz Zagreba gdje živi, i kako je obavijestio Sud, ponovno je redovan student na Hotelijersko – turističkom fakultetu.

U nastavku postupka Sud će razmotriti financijsko vještačenje vezano za iznos Maškarinove izgubljene zarade na poslovima zidara, skelara ili vozača građevinske mehanizacije koje bi u proteklom razdoblju, da nije ostao invalidom, mogao raditi sa svojom stručnom spremom.

>> Miroslav Maškarin: 'Osjećam da mi režu nogu koju i nemam'

>> Ukinuta presuda kirurgu zbog kojeg je Maškarin ostao bez noge

Komentara 5

GO
gogs0302
18:18 07.11.2014.

Zar nije dovoljno što je tom mladiću uništen život, već ga i dalje treba omaložavati? Hoće li netko platiti za to što su mu učinili, i što ga 8 maltretiraju na sudu? Hoće li sudski vještak snositi kakve posljedice što nije došao na sud ili su oni nedodirljivi?

NO
Norway
17:47 07.11.2014.

Pa dobro zasto je dozvoljeno ponizavati ovog mladog covjeka do besvjesti? Zar vam 8 godina nije dovoljno da utvrdite da li je doslo do greske ili ne i tko ce za to odgovarati?Koliko omalovazavanja ljudskog zivota ne samo Miroslava nego cijele obitelji!

MX
Mister X
00:04 08.11.2014.

Hrvat i domovina mu pravdu dosuđuje Šta mislite koliko bi to trajalo dugo ( 20 ili 30 godina ) da nam nije pravosuđe pro-fuk-cioniralo; ovako dečko ima veliku sreču jel je Hrvat i živi u Hrvatskoj, i sreču da je uopče živ !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije