Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ročište Thompsonu: Sud zatražio dokumente od policije i društva skladatelja

Daljnji postupak ovisi o odgovoru Hrvatskog društva skladatelja s obzirom na navode iz obrane zaprimljene od strane zamolbenog Prekršajnog suda u Splitu
31. siječnja 2018. u 14:49 12 komentara 1820 prikaza
Thompson
Foto: Dino Stanin/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Karlovački Prekršajni sud dobio je u utorak od Prekršajnog sudu u Splitu pisano očitovanje Marka Perkovića Thompsona u postupku koji se pred njihovom Stalnom službom u Slunju vodi po policijskom optužnom prijedlogu zbog pjevačeva ustaškog pokliča na slunjskom koncertu tijekom proslave obljetnice "Oluje" 5. kolovoza prošle godine, a ročište će biti zakazano kada sud "zaprimi potrebnu dokumentaciju" od Hrvatskog društva skladatelja i slunjske policije.

marko perković thompson Ustaški poklič Karlovački sud traži žurno saslušanje Thompsona zbog 'Za dom spremni' na nastupu u Slunju

Glasnogovornica Prekršajnog suda Blaženka Lugar Vladić u utorak je najavila da će ročište u Slunju sutkinja Nada Turkalj zakazati "vrlo brzo, ovih dana". No, u srijedu je izjavila da je sutkinja "radi daljnjeg provođenja dokaznog postupka, da se dobro pripremi, zatražila potrebnu dokumentaciju pa da se onda suđenje može obavi jako brzo".

Thompson
1 / 26
Pjevač Marko Perković Thompson održao je veliki koncert u dvorani Krešimira Čosića u Zadru

To znači da daljnji postupak ovisi o odgovoru Hrvatskog društva skladatelja "s obzirom na  navode iz obrane zaprimljene od strane zamolbenog Prekršajnog suda u Splitu", rekla je Lugar Vladić, ne precizirajući o čemu se radi, već samo podsjetivši da je to odgovor splitskog Prekršajnog suda na njihovu požurnicu "za povrat pravne pomoći" poslanu prošlog mjeseca.

Branimir Pufuk Tragikomedija u režiji udovica ili kako je Marko Perković Thompson završio među mrziteljima Hrvatske

Požurnica je bila poslana jer postupak nije odmaknuo dalje od kaznene prijave iz rujna, kada je policija prijavila Thompsona zbog prekršaja protiv javnog reda i mira, odnosno djela kojim se izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika i crteža remete javni red i mir".

Nakon zaprimanja potrebne dokumentacije provest će se glavna rasprava o čijem terminu će mediji biti obavješteni, jer, kako je rekla Lugar Vladić, "nema nikakvih elemenata zbog kojih bi se moglo odrediti da ročište ne bude javno".

Marko Perković Thompson Držao vjeronauk Thompson: Kad kažeš Domovinski rat, uvijek imaš one koji te krivo gledaju Thompson Ivan Čehok: 'Prošla su vremena kad je partija propisivala što će se gdje slušati' Boris Miletić Boris Miletić Ako se ignorira ustaštvo i normalizira fašizam, rast će mržnja i agresija u društvu
POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

 • IVANIVANIVAN:

  Đorđetu su semetala časne sestre u Vukovaru dok su se klali Hrvati ...a Bajaga pjeva četnicima u Kninu

 • žuti:

  Hrvatska država, sudovi, pravo............! Za Dom spremni, dok je i jedan Hrvat živ! Ušutite već jednom neprijatelji svega na H!

 • Avatar bukovica.tg
  bukovica.tg:

  Marko U BOJ ZA NAROD SVOJ