Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporavlja se

Rocco je molio pomoć, a svi su ga tjerali i okretali glavu od njega

Rocco
Foto: Privatni album
1/8
20.06.2016.
u 21:02

U Anubis Klubu u Vukovaru uz šugu liječe i strah, Rocco se dobro oporavlja i od jednog i od drugog

Pogled na njegovo tijelo puno rana izazivao je gađenje, svi su okretali glavu. Tjerali su ga, nisu željeli da im bude ni blizu. Nisu se pitali boli li ga, je li gladan, je li žedan?

A on je jadan išao dalje, nadajući se da će pronaći ruku koja će mu pomoći. Već na kraju snage ušao je u jedno dvorište u slavonskom selu Ostrovo blizu Vinkovaca. Nisu ga istjerali, dali su mu jesti, no nisu ga znali liječiti.

Poziv za pomoć

Poziv udruzi Rocco i slike koje su poslali promijenili su sudbinu još jednog napuštenog psa. Ubrzo je stigao i do ruku koje pomažu, u vukovarski Anubis Klub. Dobio je i ime, nazvali su ga Rocco, po psu po kojem je ime dobila i udruga. Po psu kojeg volonteri nisu uspjeli spasiti iz šinteraja iako je imao udomitelje, jer vladar šinteraja nije mu dao još malo vremena. I nikada do sada, a prošlo je već šest godina, niti jednog psa nisu nazvale njegovim imenom.

- Naš Rocco dobit će svu pomoć koja mu treba i spasit ćemo ga - kažu volonterke vinkovačke udruge. A samo nekoliko dana trebalo je da Rocco shvati da mu svi ti ljudi koji su se okupili oko njega žele dobro.

Na terapiji

- Stalno smo ga bockali, strugali krastice, mazali, kupali, a on se panično bojao ljudi. Režao je na nas, no ispod te hrpe straha krije se dragi pas. I već se namješta da ga češkamo – rekli su nam u Anubisu. Kad je Rocco stigao, bio je pun rana zbog šuge u poodmaklom stadiju, koju su odmah počeli liječiti, a smjestili su ga u izolaciju. Prema procjeni veterinara, ima oko godinu dana,

Udruzi Rocco za Rocca treba kvalitetnija hrana, ali i novac za troškove liječenja. Pomoći im možete uplatom na račun u HPB-u, IBAN HR7923900011100432506, SWIFT BIC HPBZ HR 2X, PayPal: udrugarocco@hotmail.com. A Rocco je pokazao kako nije zlopamtilo, bez obzira na sve što su mu do sada radili. Pogledom punim ljubavi i zahvalnosti gleda ljude koji su mu pomogli, svjestan da je konačno na sigurnom.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Vesna Scrollavezza Murvić
Vesna Scrollavezza Murvić
08:46 21.06.2016.

Okretati će se i glave od takvih koji su to učinili . Od onih koji ih muče ; drže na lancu , bokosivima , bacaju i nogiraju . Očekujete SVI VI MUČITELJI životinja bumerang koji vam se vraća ( i to daleko većom snagom ) na vas i vaša pokoljenja . Pomolit ču se za vas ..., vjeruje mi neće biti lako kada stigne . Univerzum nikada ne prašta i vaša djela spram bilo kojeg postojanja postaju vaš život ..., bilo dobra ili loša . Precizni su to matematički proračuni čije procese pišemo MI SAMI

MG
mgrgurmgm
13:04 21.06.2016.

jos samo nesto Ivanvladoci ako je ovaj clanak imao svrhu da promovira rad udruge Rocco Vinkovci i djelatnika veterinarske ambulante Anubis Vukovar onda se zahvaljujem Vecernjem sto ga je objavio, a djevojkama iz Rocca i djelatnicima Anubisa zelim puno puno srece i puno spasenih sapica...malo njih zna kolika je sreca kada ti se netko javi i trazi jednu napacenu dusicu da udomi, a isto tako nezna koliko suza djevojke isplacu nad svakom sapicom koja zavrsi iza duge... zato djevojke samo tako nastavite, a mi ostali cemo vam pomagati koliko i kako budemo mogli...SRETNO vama i vasim sapicama

MG
mgrgurmgm
11:47 21.06.2016.

citam komentare na vecernjem i ne mogu da vjerujem...sto god napravili...kome god pomogli... uvijek se nadje netko tko ce za takav rad i trud reci trebalo je ovo ili ono...pitanje za Ivanavladoci...kome si ti pomogao...koga usrecio...bilo to covjek ili zivotinja...i o kakvoj promociji pricas...djevojke iz Rocca, vetreinarka i tehnicarke iz Anubisa trude se svaki dan spasiti jedno bice koje je netko poput tebe izbacio jer mu se jednostavno vise neda bakcati sa njm...previse je to obaveza...zato molim te pokloni se do zemlje tim osobama nisi dostojan da bilo sto komentiras

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije