Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi pad

RK Siscia odlazi u povijest, nova momčad kroz RK Sisak

'12.11.2011., Sisak - Rukometna Premijer liga, 9. kolo, Siscia - Medjimurje, 35:28.  Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL'
Nikola Čutuk/PIXSELL
26.08.2013.
u 10:06

Račun u blokadi, na milijune kuna iz gradske blagajne i gradskih tvrtki više ne mogu računati

Neki bi rekli déjà vu. Potrošio se novac, više od 10 milijuna kuna utučeno je u muški rukomet u Sisku u proteklih nekoliko godina, i kad je gradska kasa presušila, klub se gasi. Isto kao 1997. godine i tadašnje propasti sisačkog rukometa. No, ovaj put ipak su sačuvane ekipe mlađih uzrasta.

Blokiran je račun

Rukometni klub Siscia odlazi u povijest, neće se natjecati nigdje više. Račun kluba blokiran je pet dana nakon drugog kruga lokalnih izbora, i od tada se nalazi u blokadi. Nije se mogla platiti kotizacija za nastup u Premier ligi ove godine, igrači su napustili klub jer nisu dobivali plaće, a nova vlast nije voljna dati milijune za klub u kojem je igralo samo pet Siščana u prvoj ekipi. Osim toga, milijuna se više ni nema u gradskoj blagajni. Ipak, da se ne bi rukomet do kraja ugasio odlučilo se osnovati novi klub - Rukometni klub Sisak, koji je preuzeo mlađe uzraste Siscie, a u prvu momčad im se pridružio samo jedan seniorski igrač iz bivšeg kluba, Dario Žarković. RK Sisak počinje natjecanje u rujnu u najnižem rangu, Županijskoj zagrebačkoj ligi, jer u tom rangu startaju svi novi klubovi.

Kvalitetna mladost

– Okosnicu seniorske momčadi činit će naši kadeti, rođeni 1998. godine. Za nekoliko godina s tim ćemo momcima moći igrati prvu ligu jer imaju kvalitetu. Istodobno smo se izborili da mlađe kategorije i dalje igraju u rangovima natjecanja gdje su bili prošle sezone. Na jesen kreće i mini rukomet po školama, gdje ćemo formirati i mušku i žensku ligu. Vodit će ih Marko Lončar, rekao nam je Mario Knez, predsjednik novoformiranog RK Sisak.

Glavni je trener Josip Ražić, koji će ujedno biti i koordinator trenera svih uzrasta, obzirom će klub puno više pažnje posvetiti mladim uzrastima, kako bi se za nekoliko godina stvorila nova momčad za Premier ligu.

Mnogi se pitaju da li je i Siscia mogla opstati, jer će se kutinska Moslavina ipak natjecati u najvišem rangu. Proračun Kutine je dosta manji, no, s druge strane, Moslavina je imala i sponzore van gradskog sustava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije