Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Rješenje za bolju integraciju muslimana traži 240 predstavnika vlasti i svih islamskih organizacija

"Ako želite biti integrirani u njemačko društvo, najprije morate prekinuti financiranje i ideologiziranje izvana", napisao je u najavi konferencije njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer i to je glavna je poruka njemačke vlasti uoči početka skupa
28. studenoga 2018. u 09:44 9 komentara 674 prikaza
Horst Seehofer
Foto: Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL

Danas počinje dvodnevna "Konferencija o islamu" koju u Berlinu organizira njemačka vlada nakon svih napetosti s muslimanima u protekle tri godine. O svim problemima raspravljat će 240 sudionika iz njemačke politike i udruga, kao i predstavnici svih muslimanskih vjerskih, ali i sekularnih organizacija.

Muslimani mole Borba protiv fundamentalizma Macron želi integrirati radikalne muslimane, stiže 'francuski islam'

– Ako želite biti integrirani u njemačko društvo, najprije morate prekinuti financiranje i ideologiziranje izvana – napisao je u najavi konferencije njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer i to je glavna je poruka njemačke vlasti uoči početka skupa. Seehofer je ranije uzburkao strasti izjavom "islam ne pripada Njemačkoj".

Kako pokrenuti dijalog s muslimanima u Njemačkoj, ključno je pitanje.

– Moramo imati sugovornika koji će predstavljati sve muslimane. Također, moramo imati i registar svih džamija jer danas nitko ne zna koliko ih je u Njemačkoj – istaknula je Annete Widmann-Mauz, vladina povjerenica za integracije.

Uvodnik Na razmeđu islamske države i Atatürkove republike

– Muslimani moraju imati svoju središnju instituciju u Njemačkoj – ističe i kandidat za nasljednicu kancelarke Merkel, Jens Spahn.

– Nijedna islamska udruga trenutačno ne zadovoljava uvjete da postane predstavnica svih muslimana. Muslimanske organizacije moraju priznati ustav kao temelj društva – upozorio je bivši čelnik stranke Zelenih, turski Čerkez Cem Özdemir.

Pogledajte video: Specijal o Angeli Merkel

OPAKA BOLEST
Što je virus Zapadnog Nila i kako se prenosi? Bio je koban za glumicu Furlan
A1 Hrvatska
DONOSI A1
Od minus 7 do plus 13 u dva dana: uzroke vremenskih promjena u Zagrebu i na Sljemenu otkrijte u ekskluzivnom specijalu NET ZERO