Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Konferencija o islamu' u Berlinu

Rješenje za bolju integraciju muslimana traži 240 predstavnika vlasti i svih islamskih organizacija

Horst Seehofer
Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL
28.11.2018.
u 09:44

"Ako želite biti integrirani u njemačko društvo, najprije morate prekinuti financiranje i ideologiziranje izvana", napisao je u najavi konferencije njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer i to je glavna je poruka njemačke vlasti uoči početka skupa

Danas počinje dvodnevna "Konferencija o islamu" koju u Berlinu organizira njemačka vlada nakon svih napetosti s muslimanima u protekle tri godine. O svim problemima raspravljat će 240 sudionika iz njemačke politike i udruga, kao i predstavnici svih muslimanskih vjerskih, ali i sekularnih organizacija.

– Ako želite biti integrirani u njemačko društvo, najprije morate prekinuti financiranje i ideologiziranje izvana – napisao je u najavi konferencije njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer i to je glavna je poruka njemačke vlasti uoči početka skupa. Seehofer je ranije uzburkao strasti izjavom "islam ne pripada Njemačkoj".

Kako pokrenuti dijalog s muslimanima u Njemačkoj, ključno je pitanje.

– Moramo imati sugovornika koji će predstavljati sve muslimane. Također, moramo imati i registar svih džamija jer danas nitko ne zna koliko ih je u Njemačkoj – istaknula je Annete Widmann-Mauz, vladina povjerenica za integracije.

– Muslimani moraju imati svoju središnju instituciju u Njemačkoj – ističe i kandidat za nasljednicu kancelarke Merkel, Jens Spahn.

– Nijedna islamska udruga trenutačno ne zadovoljava uvjete da postane predstavnica svih muslimana. Muslimanske organizacije moraju priznati ustav kao temelj društva – upozorio je bivši čelnik stranke Zelenih, turski Čerkez Cem Özdemir.

Pogledajte video: Specijal o Angeli Merkel

Komentara 9

KR
Krotila
10:10 28.11.2018.

oni se ne mogU integrirati,jer ne jedU svinjetinU

AA
AAAAAA
10:32 28.11.2018.

budalasti nijemci - kasno vam dolazi iz guzice u glavu!

Avatar CENTARFOR
CENTARFOR
13:55 28.11.2018.

Kako su Naivni ti Švabi!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije