Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Rješenje je jasno: Švicarska mora ući u eurozonu

Franak je kao valuta pretvoren u fetiš sigurnosti i već je godinama iracionalno precijenjen, što je sada kulminiralo, a na kraju će cijenu platiti sami Švicarci.

Komentari 26

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
13:00 17.01.2015.

Možda švicarski političari maštaju o EUR-u ali Švicarci će to spriječiti referendumom koštalo koliko koštalo. Oni su ponosni svojom valutom, nezavisnošću i neutralnosti a ne kao neki dvije tri godine nakon rata za nezavisnost poletili drugom gazdi. Živjela Švicarska.

VL
DU
Deleted user
13:04 17.01.2015.

"Svicarska mora uci u Euro-zonu"Ili se Euro-zona mora raspasti...........prije ce biti ovo drugo rjesenje,jer to Amerika ni Rusija nikad nece dozvoliti.................

VL
Avatar RoSSerb
RoSSerb
14:11 17.01.2015.

Antonio tekst ti je bezvredan, sraman po tvoju inteligenciju i nevoravtno da se čak i na večernjem ovako šta može napisati.

VL
VI
virgosinemacula
15:51 17.01.2015.

Da vas Svicarci cuju zabranili bi vam ulazak u zemlju.. ahahahha. Kao da se u Svicarskoj pitaju sta banke i politicari u vezi euro-zone i Europske unije. U Svicarskoj zapovjeda NAROD dragi moji, a narod ne zeli da cuje ni za euro ni za Europsku uniju. Nitko nista bez referenduma naroda ne moze odluciti. Ne brinite vi za Svicarsku, Svicarska je 7 godina zaredom najkompetitivnija ekonomija na planeti, nego bolje gledajte u svoje dvoriste, i otkacite i vi cim prije kunu od eura.

VL
Avatar Naravno
Naravno
12:23 17.01.2015.

Triletaralmna komisija sprovodi u delu svoje zamisli da stvori jedinstveni plastični novac bez zlatne podloge . Sistematski uništava određene valute. Na zapadu se ne trguje zlatom nego bezvrednim papairimabezvrednim papairima

VL
MX
Mister X
12:11 17.01.2015.

Natjeraj marvu da budu i oni sa Rumunjima Bugarima balkancima sutra sa Srbima i Grcima u društvu ... Riješenje je za ove navedene Rješenje je jasno: Švicarska mora ući u eurozonu....................................

VL
MA
marsovac
18:18 17.01.2015.

kad procitam vecinu komentara, vidim da su sljaker otisli u ekonomske savijetnike. I to sigurno oni koji su "91-"95 otisli kao azilanti.

VL
Avatar emilsalis
emilsalis
18:09 17.01.2015.

Nije ono najvaznije receno da Svicarska vec godinama nema privrednog rasta a da je drzavna zaduzenost presla garnicu od 200. milijardi Franaka dok je zaduzenost Kantona je ostala na istom nivou i nije umanjena !! Franak je pao najverovatnije popo zahtevu EZB ( Evropska centralna Banka) u suprotnom ne bi EZB kupio drzavni dug Svicarske....ne celi ali bar 25 %....to cemo tek ovih dana oficielno satnati !!! Tacno je da ce privreda patiti ali bi drzavni kolaps od prezaduzenosti bio mnogo tezi !!

VL
Avatar punkufer
punkufer
11:10 18.01.2015.

Ovo su teške budalaštine. Autor članka nema pojma o čemu piše. Švicarci od svega ovoga imaju samo koristi. Pa nisu oni tako bogati jer su blesavi.

VL
RA
ranko75
11:48 18.01.2015.

Zinovjev je jos 1999 napisao:Americka je zaostala u kulturi u odnosu na Evropu i Rusiju, i kada su vidjeli da svoju ne mogu podici na visu razinu,onda su sve poduzeli da srozaju onih cija je vise na svoju razinu pustanjem sund filmova, koji nemaju umjetnicke vrijednosti, ali odgajaju nekulturu.Tako i u Ekonomici, ako nemozemo stici svicarce,onda ih trebamo srozati na nasu razinu.

VL
KI
Kissinger
11:09 18.01.2015.

dobar je ovaj ANTUN-TUN.

VL
Avatar Demon_Cleaner
Demon_Cleaner
21:25 17.01.2015.

Švicarska mi više sliči na neku novčarsku instituciju nego na državu i te ne odviše moralnu financijsku instituciju ... to je tako kada nešto što je u biti bezvrjedno jer novac je mjera vrijednosti nečega a ne vrijednost sama po sebi i još jedna semantička opaska bankari nemaju proizvode nego financijske ponude

VL
CI
cicibela
16:38 18.01.2015.

Tko ne dođe po novac u Rotschildovu štampariju, taj ne smije opstati na životu. To je pouka ovog jadnog članka.

VL
Avatar d-ano
d-ano
12:59 18.01.2015.

Dosta su dugo zivjeli na nesreci drugih naroda davali su mogucnost lopovima da cuvaju ukredene pare iz cijelog svijeta.Jedina robovlasnicka drzava u Europi kod koje se i danas moze naci robova u domcinstvima .......

VL
Avatar Naravno
Naravno
18:56 17.01.2015.

Šef Komiteta za spoljne poslove Državne dume Aleksej Puškov, na svom Tviter profilu ocenio je kao „ čudnu“ logiku nametanja sankcija Rusiji. Puškov je iznenađen zahtevom Evropske komisije da nastavi izvoz proizvoda iz EU u Rusiju, a koji je ranijeije dobio Roseljhoznadzor. Molba je bila upućena uprkos činjenici da se ranije, američki predsednik Barak Obama složio sa britanskim premijerom Dejvidom Kameronom da ne oslabe pritisak i sankcije protiv Rusije do pune implementacije sporazuma iz Minska.

VL
Avatar Naravno
Naravno
18:25 17.01.2015.

PANIKA: “Grčka u slučaju potrebe sama može da odštampa 100 milijardi evra”.......Rahil Makri је šokirala evropsku javnost izjavom da “Grčka u slučaju potrebe sama može da odštampa 100 milijardi evra”......... U tekstu “Šta nije jasno?!” insistirala je na uredbama Centralnene evropske banke po kojima svaka centralna regionalna banka može da štampa evre u slučaju ugrožene likvidnosti. Nije navela, međutim, da je procedura više nego komlikovana i da isključivo ide preko EU institucija.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.