Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klinika za infektivne bolesti

Rizik od ulaska ebole u Hrvatsku nizak, pod nadzorom 20-ak građana

Ivo Josipović posjetio Kliniku za infektivne bolesti
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
14.10.2014.
u 11:00

Predsjednik Ivo Josipović prvi je hrvatski predsjednik koji je posjetio 'Zaraznu bolnicu', a ministar zdravlja Siniša Varga istaknuo je da kreće sezona gripe te da ne treba paničariti i svaku povišenu temperaturu tumačiti kao na pojavu zaraze ebolom

Rizik od ulaska virusa ebole u Hrvatsku je i dalje vrlo nizak – 20-ak osoba još je pod nazorom jer su boravili u zemljama gdje se bolest pojavila. A za slučaj da ebola ipak prijeđe granicu Hrvatske, stručnjaci i oprema u Klinici za infektivne boelsti Fran Mihaljević su spremni, moglo se čuti jutros u bolnici koju su posjetili predsjednik republike profdr. sc. Ivo Josipović i ministrar zdravlja prim. Siniša Varga. Ondje im je predstavljen Odjel za izolaciju.

Sanacijska upraviteljica profdr. sc. Adriana Vince s njima je razgovarala su o stanju u bolnici, njezinim potrebama i pripremi za slučaj pojave ebole. Bio je to prvi posjet, kako je istaknula dr. Vince, jednog hrvatskog predsjednika Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević.

Ministar zdravlja dodao je kako je zbog ebole osnovan krizni stožer koji koordinira rad HZJZ-a, epideomioga i stručnjaka klinike te poručio da, budući da kreće sezona gripe, ne treba paničariti i svaku povišenu temperaturu tumačiti kao na pojavu zaraze ebolom.

>> Zbog vrućice sumnjali na ebolu u Zagrebu

>> 'Ako ebola dođe u Hrvatsku, izolacijske sobe i naš tim spremni su'

Komentara 3

DU
Deleted user
11:28 14.10.2014.

Paničariti? Ljudi paničare samo ako nemaju potpune, istinite i pravodobne informacije. Kada to imaš, znaš prepoznati sve potrebno i procijeniti situaciju. Međutim, dok nas tretirate kao maloumne idiote kojima treba što manje reći jer će "ioanko paničariti" - do tadaa ćete zaista imati paničare. Ne ponavljajte kao papige da nema opasnosti, nego ljude informirajte kako se prenosi, kakvi su simptomi, ima li odstupanja u simptomima itd., a manje medijskog prostora trošite na kojekakve starlete, pjevaljke, političare i nebuloze. Hvala.

Avatar stop_GMO_ubija_nas
stop_GMO_ubija_nas
11:09 14.10.2014.

Imamo mi svakodnevno veci proble od ebole i to svakodnevno izbaciva se iz NATO aviona (chemtrails). Pogledajte najnoviju nano - bio -kemijsku bolest Morgellons (bolest koja vam dolazi iz chemtrails-a). Ako Morgellons nije sokanto sta je. Nemojte misliti da vivi necete dobiti Morgellons vi kao i ja udisete ove bio-kemiske otrove, mozda je pitanje je dana.

Avatar Django
Django
12:38 14.10.2014.

Bilo bi lijepo, ako se pojavi netko zaražen ebolom, da ga predsjednik ode posjetiti u predizborne svrhe. U tom slučaju dobiti će i moj glas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije