Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Ritam zločina nas sustiže – Hrvatska i Srbija i dalje su spojene posude

Doživljavali val zločina kao još jednu invaziju s Istoka ili ne, okretanjem od problema on neće nestati, samo će naše glumatanje iznenađenja kad se nešto slično dogodi kod nas biti još malo veće

Komentari 20

PE
Pentagon
10:44 18.05.2023.

To jednostavno nije istina. Mi smo dva svijeta i bolje da smo dobri susjedi nego "braća" koja se ubijaju. Ne želim više nikad biti sa Srbijom u istoj državi.

VL
DU
Deleted user
10:31 18.05.2023.

I dalje se pokušava senzibilizirati javnost na neko zajedništvo sa Srbima. Onaj tko to ne vidi je slijep pored zdravih očiju.

VL
UJ
ujna
10:32 18.05.2023.

Možda je dotični novinar i glavni urednih VL spojen sa Srbijom, večina Hrvata kao i ja nismo!

VL
DU
Deleted user
09:24 18.05.2023.

To nije istina, Srbija njeguje nasilno ponašanje, ratovanje i kriminal, dok su u Hrvatskoj neke druge vrijednosti. Većina kriminala i kriminalnog ponašanja uvezena je sa istoka od ljudi oorijeklom iz Srbije i BiH. Kriminalom se ne bave Istrani, Zagorci i purgeri

VL
JO
JovanC
09:26 18.05.2023.

Ne volim usporedjivat nas i njih. Mi smo dva potpuno razlicita svijeta.

VL
Avatar votum
votum
10:31 18.05.2023.

Kad se prelijevaju kriminalci, oružje i "kultura" cajki...Tom se može stati "na kraj", ali nekom odgovara da vučemo prikolicu

VL
Avatar Stradun
Stradun
13:10 18.05.2023.

Premda neki hrvatski mediju upiru svom snagom, srećom, spojene posude nismo .

VL
Avatar Stradun
Stradun
13:26 18.05.2023.

Još uvijek nije kasno povući neke zaštitne mjere. Uvesti vize, temeljitije granične preglede , restriktivne imigracijske poteze. Pozorno pročešljati izdane putovnice i domovnice.

VL
DU
Deleted user
09:58 18.05.2023.

Srbija je sada prisiljena ići japanskim "receptom" - za svaki pronađeni ilegalni pištolj ili još gore, automatsku pušku, 3 godine bezuvjetnog zatvora. Tako je bar tamo to zakonski riješeno i nema labavo. Jer sadašnje stanje, da svaka "šuša" ima doma pištolje, kojima npr. "šenluči" po svadbama i sličnim feštama, odnosno čak i automatsko naoružanje i zolje - to jamči daljnji niz ovakvih epizoda u budućnosti.

VL
Avatar kunopas
kunopas
13:08 19.05.2023.

Spojene posude? Srećom, još uvijek ne. Iako bi neki psihopat mogao biti inspiriran masakrom u komšiluku, u teoriji. I iako bi autor ovog članka htio da budemo spojene posude. Mi smo već dugo dva svijeta, i to sad više nije slučajno. Hrvatska nikad nije bila Srbija, a još manje u zadnjih 30 i nešto godina. Što ne znači da se ovakav užas ne može dogoditi bilogdje. Mentalno rastrojstvo, iracionalno ponašanje u kombinaciji s kulturom oružja, 40 godina nacionalističke histerije i kojekakvog ludila, izgubljeni "građanski" ratovi, vječna frustracija o ugroženosti, zakinutosti, otetom teritoriju i vlastitoj veličini - čini te posude neusporedivima. Tamo gdje otac vodi dijete na streljanu i ima pun sef oružja - takve su stvari puno vjerojatnije i u HR teže izvedive. Ali treba svakako učiti na greškama iz komšiluka i ne misliti da smo imuni na to.

VL
ME
Melkiorr
19:07 25.05.2023.

Ja sam više spojen s Bušmanima nego sa Srbijom! Ovi prvi mi nisu učinili nikakvo zlo.

VL
Avatar Babakata
Babakata
10:35 18.05.2023.

Ako se narodi uspoređuju sa vlastima u obje države teško je reći tko je gori.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.