Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Rim: Prosvjed zbog Berlusconijeva ugrožavanja slobode medija

rim, prosvjed, sloboda medija
Foto: AFP
1/5
04.10.2009.
u 16:17

Oko 300 tisuća Talijana izašlo je u subotu na ulice kako bi protestirali protiv premijera Berlusconija i njegova ugrožavanja slobode novinarstva. "Il Cavaliere" je pak cijelo okupljanje nazvao farsom.

Oko 300 tisuća Talijana izašlo je u subotu na ulice kako bi protestirali protiv talijanskog premijera Silvia Berlusconija i njegova ugrožavanja slobode novinarstva. Prosvjednici su na središnjem rimskom trgu Piazza del Popolo istakli natpise "Nećemo laži" i "Ne ograničavanju informacija".

Prosvjed je organiziralo Nacionalno udruženje novinara, a okupljenima su se obratili i pisci Roberto Saviano ("Gomorra") i nobelovac Dario Fo. Paralelna okupljanja organizirana su u 12 talijanskih i europskih gradova, među ostalima u Barceloni, Londonu i Parizu. Oko tristo Talijana je ispred sjedišta BBC-ja zatražilo od međunarodnih medija da upozore na stanje medijskih sloboda u Italiji.



Premijer Berlusconi je pak cijelo okupljanje nazvao farsom.
- Ovaj protest je farsa koji nas čini lošima u očima drugih zemalja. Vjerujem da ovaj antitalijanski stav u srži mnogih političkih stranki i novina zaista šteti zemlji - rekao je Berlusconi.
 

Ključne riječi

Komentara 1

BT
bili-tartuf
00:54 05.10.2009.

Socijalisti i Komunjyisti su neuvjerljivi,....a primaju debele-$olde, i nis´ne delaju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije