Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RJEŠEN SLUČAJ NESTALE UMIROVLJENICE

Susjed je ubio, zamotao u tepih i bacio u bunar, a zatim krivotvorio ugovor o kupoprodaji njezinog stana

Zagreb: Barbari Ladiš pekinezer Tiki upao u bunar i utopio se
Davor Puklavec/PIXSELL
23.09.2022.
u 14:45

U međuvremenu, pet godina od prijave nestanka, Damir K. je, kako se sumnja krivotvorio dokumentaciju o kupnji njezina stana, čime je taj stan prisvojio.

Neviđena pohlepa i teško koristoljublje motiv su priče koja će vjerojatno ući u anale  naše kriminalistike. Jer zagrebačka policija priopćila je da je 10 godina od prijave nestanka jedne zagrebačke umirovljenice sada taj slučaj riješila, utvrdivši da je riječ o  - teškom ubojstvu. Za koje je sada osumnjičen Damir K. (63), susjed žrtve, koji ju je kako se sumnja ubio, tijelo zamotao u tepih i bacio u bunar te onda mirno živio sljedećih 10 godina!

Nevjerojatna priča počela se rasplitati u protekle dvije godine, kada je policija došla do informacija da bi nestanak Slavojke Senišin (76), zapravo mogao biti kazneno djelo, pa je malo pomalo, prikupljajući informacije i dokaze došla  do 63-godišnjaka, koji je sada i uhićen. Prijavljen je za teško ubojstvo, krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja.  Tijekom dana bi trebao biti doveden pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu.

A priča koja se sada na ovako nevjerojatan način raspetljala, počela je, kako se sumnja između 12. listopada i 5. studenog 2011. Tada je, kako se sumnja  Damir K.  na neutvrđen način usmrtio svoju susjedu, čijeg se, tvrde istražitelji, stana želio dokopati. Sumnja se da ju je najvjerojatnije ubio na adresi stanovanja u Dinarskoj ulici, nakon čega je njezino tijelo zamotao u tepih te je tijelo odvezao do svoje vikendice na području Zagrebačke županije.  Zamotano tijelo bacio je u bunar u dvorištu vikend kuće, a bunar je potom zatrpao građevinskim otpadom i zemljom. Okno bunara je  maknuo i premjestio ispred vikend kuće, kako bi prikrio mjesto gdje se nalazio bunar.
Kako ništa nije upućivalo da je nesretna žena žrtva kaznenog djela, njezina je obitelj 2011. prijavila nestanak.

Nestanak je zaveden i u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba (NENO)  gdje  je navedeno da je s adrese stanovanja u Dinarskoj nestala 24. listopada 2011. Naveden je i njezin opis u kojem piše da je riječ o ženi srednje tjelesne građe, visokoj oko 165 centimetra, prosijede kose i plavih očiju. Policija je tada nestanak istraživala te zaključila da ne može utvrditi gdje se žena nalazi.  U međuvremenu, pet godina od prijave nestanka, Damir K. je, kako se sumnja krivotvorio dokumentaciju o kupnji njezina stana, čime je taj stan prisvojio. 

Kada je policija prije dvije godine došla do saznanja da bi on mogao biti počinitelj, počela je to istraživati, a  to je istraživanje rezultiralo njegovim uhićenjem. Pretražena je njegova vikendica, a policija je uz pomoć pripadnika MORH-a prekopala njegovo dvorište kako bi našla bunar.  Prije dva dana bunar je iskopan i 22. rujna tijelo, za koje se sumnja da je  je tijelo nestale Slavojke Senišin, nađeno je na dubini od sedam metara. Prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku radi obdukcije i  utvrđivanja točnog uzroka smrti.

Komentara 4

Avatar Urban Fox
Urban Fox
17:29 23.09.2022.

Pa gdje to mi živimo?!?!

ZA
zagabria8
16:55 23.09.2022.

Za takve treba poseban zatvor, sa mučenjem svaki dan

Avatar urok_eye
urok_eye
16:43 23.09.2022.

Za seriju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije