Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Rijeka: Kaznene prijave zbog iskakanja vlaka

vlak7
Pero Lovrović/PIXSELL
30.11.2009.
u 20:57

Obojica se sumnjiče za izazivanje nesreće u kojoj, na sreću, nije bilo ljudskih žrtava, ali je uništeno 16 vagona s kontejnerima.

RIJEKA - Protiv Nenada Juričića, strojovođe teretnog vlaka koji je u subotu 21. studenoga noću izletio s pruge kod riječkog Tower centra, prije ulaza u željezničku stanicu Sušak - Pećine, i vanjskog prometnika na stanici Škrljevo, policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci podnijela kaznene prijave.

Obojica se sumnjiče za izazivanje nesreće u kojoj, na sreću, nije bilo ljudskih žrtava, ali je uništeno 16 vagona s kontejnerima za riječku Luku, a pruga je bila izvan uporabe do sredine prošloga tjedna.

Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja PU primorsko-goranska sumnjiči prometnika da je dopustio da teretni vlak sa Škrljeva krene dalje prema Rijeci premda ga je pregledavač upozorio da su na prva tri vagona isključene kočnice zbog istrošenosti pločica.

Za isto sumnjiče i strojovođu kojega je isti pregledavač vagona upozorio na neispravne kočnice, ali je krenuo dalje. Šteta zbog iskliznuća vlaka procijenjena je na pet milijuna kuna.

Ključne riječi

Komentara 4

DE
demokršćanin
00:09 01.12.2009.

PROVJERA ! Na koji način se provodi provjera ispravnosti željezničke kompozicije?Zar o takvom postupku ne postoji neki službeni i potpisani dokument ?Tek temeljem takvog dokumenta moguć je daljnji nastavak vožnje koji ne bi ugrozio sigurnost željezničkog prometa.Ovdje je sigurno zakazala takva provjera.Kada se obavlja tehnički pregled automobila onda se to obavlja zaista temeljuito,tako da čudi ,ako su istiniti navodi policije,da toga nije bilo u ovom slučaju,što je mnogo važnije nego kod automobila.

Avatar gilera
gilera
15:50 01.12.2009.

U OVOME SLUČAJU,PREGLED VAGONA I SASTAV I ISPRAVNOST VLAKA OBAVLJAJ PREGLEDAČ VAGONA I STROJOVOĐA,NAKON POTPISA OBOJICE U PUTNI LIST VLAKA,POTPISUJE I PROMETNIK VLAKOVA KAO SVJEDOK DA SU TO ONI OBAVILI. I U OVOME SLUČAJU PROMETNIK NEMA VEZE S OVOM KRIVNJOM. POLICIJA JEDNOSTAVNO NE ŽELI UZETI PRAVILNIK HŽ-A,ODNOSNO NE SLUŠA STRUČNE LJUDE ZA IZVAN.DOGAĐAJE IZ HŽ-a.,

Avatar gilera
gilera
14:53 01.12.2009.

ja radim kao prometnik vlakova,i razumijem o čemu se ovdje radi,u ovome slučaju krivi su sva trojica i strojovođa,prometnik i pregledač vagona. Zašto?,zato što strojovođa ne smije voziti vlak ako sumnja u ispravnost kočenja vlaka i po pravilu u vlaku uvijek moraju biti uključene kočnice na prvom i zadnjem vagonu u vlaku,a u ovome slučaju kočnice su bile isklj.u prva tri vag. A praksi tu prometnik ništa ne može,jer mu svi govore da se ne mješa u njihov posao,tako je i ovdje vjerojatno bilo.Strojovođa je rekao da on to može voziti i da je u redu,a prometnik je rekao u redu.Najviše je kriv pregledač vagona,ON NE SMIJE DOPUSTITI DA VLAK PROMETUJE S TAKO NEISPRAVNIM KOČNICAMA. A što se tiče prometnika oni su više administrativci koji reguliraju promet,dozvole,prodaju karte,rade kao informatori i njih uglavnom uvijek krive. I po mome mišljenju,kriv je pregledač i prometnik!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije