Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U NASELJU MARTINKOVAC

Rijeka gradi 90 stanova po POS-u, useljenje se očekuje krajem 2022.

Rijeka: Stambene zgrade u gradskom naselju Gornja Vežica
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/2
10.02.2021.
u 15:28

Zgrade će se raditi na dvije čestice, na ukupnoj površini od 6095 četvorna metra

Ugovore o izgradnji tri višestambene zgrade s ukupno 90 stanova u riječkom naselju Martinkovac, po modelu društveno poticane stanogradnje (POS), potpisali su u srijedu predstavnici Grada Rijeke, Agencije za društveno poticanu stanogradnju i tvrtke VG5.

Riječ je o dva ugovora u projektu POS Martinkovac, u sklopu kojega će biti izgrađene tri stambene zgrade, svaka sa 30 stanova. Bit će izgrađeno ukupno 36 jednosobnih stanova s dnevnim boravkom te 54 dvosobna stana s dnevnim boravkom.

Zgrade će se raditi na dvije čestice, na ukupnoj površini od 6095 četvorna metra, na jugoistočnom, pretežno neizgrađenom dijelu naselja Martinkovac, a prodavat će se prema važećoj gradskoj listi prvenstva za kupnju stanova koji se grade po POS-u.

Ugovor o javnoj nabavi za izradu projektne dokumentacije i radove na izgradnji višestambenih objekata na Martinkovcu po modelu društveno poticane stanogradnje, vrijedan 49,1 milijuna kuna potpisali su ravnatelj Agencije za društveno poticanu stanogradnju Grada Rijeke Hrvoje Šćulac i direktor tvrtke VG5 iz Ljubljane, koja je izvođač radova, Nejc Hrastnik.

Ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Grada Rijeke i riječke Agencije u svrhu realizacije projekta POS Martinkovac potpisali su gradonačelnik Vojko Obersnel i ravnatelj Agencije Hrvoje Šćulac.

Ukupna vrijednost investicije je 54,5 milijuna kuna, a Grad Rijeka je osigurao građevinsko zemljište, uređenje komunalne infrastrukture i priključke na komunalnu infrastrukturu u vrijednosti od 4,3 milijuna kuna. Iz državnog proračuna osigurano je 11,3 milijuna kuna, a ostatak od 38,7 milijuna kuna odnosi se na financijska sredstva koja kupci uplaćuju nakon potpisivanju predugovora o kupoprodaji, tijekom izgradnje stanova.

Riječka Gradska uprava je za izgradnju cesta i prateće komunalne infrastrukture u naselju Martinkovac te za projektnu dokumentaciju uložila dodatnih 11,7 milijuna kuna.

Početak radova na izgradnji stambenih zgrada planira se u drugom tromjesečju 2021., nakon izrade projektne dokumentacije i ishođenja građevinskih dozvola. Očekuje se da će gradnja trajati 18 mjeseci, a useljenje u stanove planirano je za kraj 2022. ili početak 2023.

U Rijeci je po modelu društveno poticane stanogradnje do sada izgrađeno 586 stanova, a s novih 90 stanova na Martinkovcu bit će ih 676.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije