Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na 30 godina

Rijeka daje Titov brod 'Galeb' u koncesiju za 10 milijuna eura

Tito Galeb
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/4
24.12.2014.
u 20:36

Prema natječaju koncesionar na brodu treba osigurati muzejski prostor, rekreacijski centar, hostelski smještaj, restoran, kongresni centar i bar, ljetni terasni bar te hotelski smještaj.

Riječka gradska uprava otvorila je natječaj za koncesiju broda Galeb koji je nekada vozio jugoslavenskog diktatora Josipa Broza Tita, a danas je zaštićeno kulturno dobro Hrvatske.

Procijenjena vrijednost koncesije broda na 30 godina je 10,3 milijuna eura. Prema natječaju koncesionar na brodu treba osigurati muzejski prostor ukupne površine 507,10 četvornih metara, rekreacijski centar, hostelski smještaj, restoran, kongresni centar i bar, ljetni terasni bar te hotelski smještaj, odnosno sobe i apartmane.

Galeb će biti na Riječkom lukobranu

"Brodu Galeb je rješenjem Ministarstva kulture Republike Hrvatske od 30. listopada 2006. godine  utvrđeno svojstvo kulturnog dobra te je od 2011. godine stavljen pod trajnu zaštitu sukladno Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara", ističe se u natječaju te se dodaje da će sve radove uređenja Galeba morati izvesti koncesionar bez mogućnosti povrata uloženih sredstava.

Galeb će biti smješten na Riječkom lukobranu. Krajnji rok za dostavu ponuda za koncesiju je 24. ožujka 2015. godine. 

>>Riječani u Galeb ulupali 4,7 mil. kuna, a razgledali ga samo jednom

>>Titov "Galeb" u doku na procjeni za obnovu

Komentara 40

DA
Djeca_Arbata
20:51 24.12.2014.

Neka taj Galeb pošalju Nikoliću, Dačiću i Vučiću pa nek se voze s njime po Dunavu...i još im nek pošalju nekoliko gajbi piva ...

RA
ravko1952
21:02 24.12.2014.

štakornjak bio i ostao.štakornjak. Ruglo zajedno sa zlom koje predstavlja. U rezalište s tom krntijom.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
22:07 24.12.2014.

neka njime kormilari kapetan Josipović.... nakon izbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije