Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napadi na vladu

Riječki SDP proslavio 65 godina od oslobođenja grada

sdp
Goran Kovačić/PIXSELL
03.05.2010.
u 12:24

- Država nije u stanju intervencijama osigurati radna mjesta, a pitamo se i gdje je proračun. Premijerka očekuje rast BDP-a od 0,5%, dok stručnjaci najavljuju pad od 0,9%, tvrdi Linić.

RIJEKA - Šezdeset i pet godina nakon oslobođenja Rijeke od okupatora (3. svibnja 1945.) danas vodimo bitku za opstanak simbola grada kojeg su uništile neodgovorne odluke vlasti, brodogradilišta 3. maj, izjavio je zastupnik SDP-a u Saboru Željko Jovanović u obraćanju medijima naslovljenom "HDZ-ovo pranje ruku od odgovornosti za sedam godina nerada, laganja i varanja birača".

SDP-ovci su HDZ-ove reforme u gospodarstvu i zdravstvu nazvali tek "powerpoint prezentacijama", a osvrnuli su se i na "manipulacije" u pokretanju ustavnih promjena.

- Za socijaldemokrate postoje dva uvjeta koja uvjetuju društvo socijalne pravde: porez na imovinu i kapitalnu dobit te jasno definiranje glasanja dijaspore koje se smije odvijati samo u inozemnim ambasadama, tvrdi Jovanović, dok se Romana Jerković osvrnula na Milinovićevu zdravstvenu reformu, nazvavši je promašajem bez socijalne osjetljivosti koja je dovela do toga da su se neplaćene obveze bolnica i HZZO-a popele na dvije i pol milijarde kuna, a zdravlje si mogu priuštiti samo bogati.

Luka Denona podsjetio je na 46 milijardi eura inozemnog duga, nelikvidnost od 27,6%, 320 tisuća nezaposlenih i odnos zaposlenih i umirovljenika koji iznosi 1:1.

Slavko Linić, pak, smatra da gospodarstvo ne može biti konkurentno dok se ne ukine veći dio parafiskalnog sustava, promijeni način oporezivanja i ukinu davanja za zdravstvo.

- Država nije u stanju intervencijama osigurati radna mjesta, a pitamo se i gdje je proračun. Premijerka očekuje rast BDP-a od 0,5%, dok stručnjaci najavljuju pad od 0,9%, tvrdi Linić.

Na novinarsko pitanje očekuje li tijekom ovog tjedna dogovor između Darka Ostoje i Vlade prema kojem bi Ostojin i njegov SN Holding dobili 59 posto dionica Liburnia Riviera Hotela, Linić tvrdi:

- Ostoja bi po arbitražnom sporazumu trebao dobiti 560 milijuna kuna, a već je dobio milijardu i 300 milijuna kuna. Ne bi me čudilo da premijerka Kosor bez zakonskih obveza opet udvostruči njegovo bogatstvo.

Ključne riječi

Komentara 3

MA
maxresist
13:47 03.05.2010.

dok cijela hrvatska slavi i prisječa se borbe za neovisnost i obilježava ratna stradanja oni još koketiraju sa duhovima prošlosti,zločincima i masovnim ubojicama. Nadam se da građani Rijeke cijene i to što su ih Linić i Obersnel oslobodili od 80 milijuna kn.

1J
1japan
15:12 03.05.2010.

to su stara groblja njih se nesluša.

YO
yohana
23:56 03.05.2010.

bas su smijesni oviSDP-ovci.kritiziraju i samo kritiziraju.pitam se gdje je i kakav je njihov program za bolju hrvatsku.???nista nenude a stalno klepecu praznu slamu.ali eto nigdje ne micu.cinimi se samo racunaju i zbrajaju a da su navlasti nista nebi napravili za gradanina hrvatske ali bi sigurno napunili vlastite kase.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije