Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječki dragovoljci protiv Bajaginog novogodišnjeg koncerta

Riječki branitelji prosvjeduju zbog novogdišnjeg nastupa Bajage

prosvjed dragovoljaca protiv bajaginog koncerta
Foto: Pero Lovrović/PIXSELL
1/2
19.12.2009.
u 13:05

Iako nemaju ništa protiv da se konceti organiziraju u sportskim dvoranama, protive se da pred Riječanima na Korzu nastupa čovjek koji je sa svojim "Instruktorima" uoči Oluje zabavljao četnike u Kninu.

RIJEKA - Četrdesetak članova Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata grada Rijeke prosvjednim mimohodom od Mosta hrvatskih branitelja do zgrade gradske uprave izrazilo je nezadovoljstvo zbog već dogovorenog novogodišnjeg nastupa na Korzu Momčila Bajagića - Bajage i "Instruktora".

Unatoč lošem vremenu i snijegu, okupljeni su izazvali pozornost Riječana koji su se u vrijeme mimohoda zatekli na Korzu. Sudionici Domovinskog rata protive se nastupu Bajage zbog, kako kažu, nekih njegovih starih grijeha i previše novca koji će Grad izdvojiti za njegov natup.

Predsjednik Udruge Mile Biondić kazao je kako glazba ne bi trebala imati granice, pa tako nemaju ništa protiv da se konceti organiziraju u sportskim dvoranama, ali se protive da pred Riječanima na Korzu nastupa čovjek koji je sa svojim "Instruktorima" uoči Oluje zabavljao četnike u Kninu. Kakav će novogodišnji ugođaj imati dragovoljci i ostali branitelji, kao i njihove obitelji, kada ih zvuci glazbe Bajage asociraju na na ratno vrijeme i njihove poginule, poručuju članovi udruge.

U Rijeci ima, kažu, kvalitetnih glazbenih sastava koji u recesijsko vrijeme nemaju posla, pa bi im dobro došla novogodišnja svirka, a zarađeni bi novac potrošili u svome gradu. U utorak će, kako su najavili, ponoviti prosvjed.

 

 

Komentara 101

A1
Augsburg_1
13:55 19.12.2009.

Sto mi ovi srboljupci pucaju minuse...

PU
puljanin
13:34 19.12.2009.

IOzgleda da ovdje dežuraju .etnici i hrvatomrsci!

OK
okokučnopišalo
14:19 19.12.2009.

Uh, puljane pa tebi doktor treba!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije