Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stiže ljeto

Riječke plaže spremne za kupališnu sezonu, na 21 plaži 31 koncesija ugostiteljima

Rijeka: Kupači na plaži Sablićevo uživaju u sunčanom danu
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
31.05.2022.
u 11:41

Prošlog ljeta većina uzoraka bila je izvrsne kvalitete, uz tek nekoliko slučajeva onečišćenja.na Pećinama

Riječke plaže dočekuju kupališnu sezonu uređene i opremljene, a more na njima je uglavnom izvrsne kvalitete, rečeno je u utorak na kolegiju riječkoga gradonačelnika.

Pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković izvijestila je da je testiranje uzoraka mora sa 17 mjernih točaka plaža koje je počelo sredinom svibnja pokazalo se da su sve podobne za kupanje.

Ispitivanja obavlja primorsko-goranski Nastavni zavod za javno zdravstvo, a periodično se obavljaju tijekom cijele kupališne sezone.

Prošlog ljeta većina uzoraka bila je izvrsne kvalitete, uz tek nekoliko slučajeva onečišćenja.na Pećinama koja su bila manjih razmjera i trajala su vrlo kratko, rekla je. Gradska pročelnica za komunalni sustav Maja Malnar navela je da je za uređenje plaža i pripremu za sezonu ove godine namijenjeno nešto manje od dva milijuna kuna.

Grad Rijeka održava 21 plažu te ih je nužno dohranjivati šljunkom, urediti platforme za osobe s posebnim potrebama kod bazena na Kantridi, obaviti radove održavanja na objektima i uređajima, poput sanitarnih objekata, obalnih zidova, sunčališta, staza i hortikulture. Ove godine odobrena 31 koncesija za sportske i ugostiteljske usluge na gradskim plažama. Na službeni početak kupališne sezone, 1. lipnja plaže će spremne i opremljene dočekati kupače, ustvrdila je Malnar.

VIDEO Češki mediji apeliraju: Ove sezone u Hrvatskoj potrošite sve kune koje imate

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije