Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udomitelji
Povratak na članak

Riječi „Teta, vi ste moja mama“ griju mi srce

U Hrvatskoj je 3.500 djece bez adekvatne roditeljske skrbi; najviše udomitelja je u Osijeku i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, a u Primorju gotovo ih i nema

Komentari 3

LU
lutomirski
21:31 27.03.2011.

Da li ta djeca mogu doci 2-3 sedmice u inozemstvo naprimjer CH, ili u Hrvatsku na more mjesec dana ili slicno ima li neko informacije, ako je tu minimalna birokracija, OK ali ako opet pretjerivaju uporabna dozvola itd. onda to mogu zaboraviti !!!!

VL
Avatar udomitelj
udomitelj
02:27 29.03.2011.

Poštovani gospodina lutomirski. Ako stvarno želite pomoći nekome od udomljene djecem molimo Vas da se obratite bilo kom Centru za socijalnu skrb u RH ili na kontakt osobe na web stranici čiji vam link dajem www.udruga-udomitelja-nada.hr

VL
Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
17:25 01.04.2011.

u primorju nema udomiteljstva, a pretpostavljam da je razlog nedovoljnog poznavanja te problematike od strane stanovništva. vjerujem da bi mnogi ljudi pomogli, kad bi se ta stvar malo više \"reklamirala\" putem medija, kad bi npr. navodna javna televizija, a koja to ustvari nije, malo više govorila o toj problematici, a malo manje koristila udarne termine za pljuvanje legalno izabrane hrvatske vlasti. no da ne skrećem s teme, predlažem da se natjera hrvatsku televiziju da napravi seriju kratkih emisija o nezbrinutoj djeci po domovima, da svaki dan ili svaki tjedan predstavi po jedan dječji dom iz raznih krajeva hrvatske, te da da objašnjenja na koji se sve način civili mogu uključiti u pomaganje domovima, bilo uzimanjem djece preko vikenda kući ili na ljetovanja, ili na neki drugi način. ima raznih načina, koji bi bili pogodni u različitim prilikama. dakle, civilne udruge bi trebale stisnuti hrvatsku televiziju da konačno počme obavljati posao za koji joj plaćamo skupu tv-pristojbu!!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.