Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KK Zadar ključan za izbore

Ričard i Rubeša ulaze u nadzorni odbor, javnost dobija papire na uvid, klub direktora natječajem?

Foto: Marko Dimic/Dino Stanin/PIXSELL
1/3
10.11.2021.
u 10:18

Tema sastanka bila je rebalans Proračuna Grada Zadra za 2021. godinu s naglaskom na financiranje KK Zadar s.d.d.

HDZ i kontra većina u zadarskom gradskom vijeću su se dogovorili oko KK Zadra i košarkaški klub će dobiti tri milijuna kuna rebalansom?

Ako je vjerovati priopćenju iu gradske uprave, poslanom kasno sinoć, a potom jutros dopunjeno i prošireno gradonačelnikovim prihvaćanjem ključnih zahtjeva oporbe, KK Zadar ide dalje, izbora neće biti, a moguć je obračun unutar oporbe jer SDP nije bio na sastanku. No, unatoč povišenim tenzijama pogotovo na forumima lokalnih portala, napose optužbama za izdaju na adresu Enia Mestrovića alias Ričarda i Antu Rubešu iz Akcije mladih zapravo nije se dogodilo ništa neočekivano.

Enio Meštrović i dalje traži na uvid poslovanje KK Zadra i smjenu odgovornih za loše rezultate prezaduženog kluba. Također, ukoliko Ante Rubeša uz Ričarda uđe u nadzorni odbor, a prema prvim informacijama trebao bi, i on bi trebao dobiti na uvid u poslovanje kluba kojeg je oporba godinama prozivala za netransparentnost i nezakonito poslovanje.

Je li riječ o manevru da bi se konačno dobio uvid u poslovanju i izvještavanje javnosti o tome,  o ljubavi prema prezaduženom i u regionalnim i europskim razmjerima katastrofalno slabom, a nekad slavnom klubu ili o nečem trećem pokušajte i vi saznati iz gradskog priopćenja kojeg donosimo u cijelosti:

U utorak navečer održan je radni sastanak gradonačelnika Branka Dukića i zamjenika Ante Babića s predstavnicima klubova vijećnika u Gradskom vijeću Damirom Burčulom (HDZ), Eniom Meštrovićem i Adelom Frank (Nezavisna lista), Antom Rubešom (Akcija mladih) i Damirom Biloglavom (DP) dok se predstavnici Kluba SDP-a nisu odazvali na sastanak.

Tema sastanka bila je rebalans Proračuna Grada Zadra za 2021. godinu s naglaskom na financiranje KK Zadar s.d.d.

- Svi sudionici sastanka usuglasili su zaključke kojima se traži odgovornost i dosljednost službenih osoba u sportskom sektoru Kluba ostavkom odgovorne osobe, raspisivanje javnog natječaja za izbor sportskog direktora Kluba te imenovanje članova Nadzornog odbora (tri predstavnika Grada, jedan navijača, jedan veterana, četiri sponzora i dioničari). Dogovoreno je kako će se Klubu kroz rebalans dati potrebna financijska pomoć u prijelaznom razdoblju do proračuna AKO se ispoštuju usuglašeni zaključci.

Također, prihvaćeni su ključni programi u rebalansu koji se odnose na odgoj i školstvo, socijalnu skrb, EU projekte koji su dogovoreni u tekućoj godini i čije neizvršavanje opterećuje proračun penalima…


 

Komentara 2

Avatar barba_barba
barba_barba
12:27 10.11.2021.

Rubeša iz akcije mladih penzionera- bez dana rada u privatnom sektoru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije