Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pušten iz pritvora

Pupić Bakrač: 'Maltretirali su me satima'; DORH: 'Prijavljen je zbog prijetnje i zastrašivanja'

Zadar: Akcija mladih podigla hrvatsku zastavu u znak prosvjeda protiv uzurpacije mora i obale
Foto: Dino Stanin/PixSell
29.03.2023.
u 09:47

Osumnjičeniku se stavlja na teret da je na jednoj društvenoj mreži, s ciljem da uplaši i uznemiri oštećenika policijskog službenika, objavio fotografiju istog i napisao riječi prijetnje

Marko Pupić Bakrač zadarski županijski vijećnik Akcije mladih, noćas je, kako je naveo, pušten iz zadarskog pritvora i najavio je konferenciju za novinare, a o uhićenju se na upit Večernjeg lista oglasio i DORH, te potvrdio špekulacije da je Pupić Bakrač prijavljen zbog objave na Faceboku. DORH nije objavio tko ga je prijavio, no navodno je riječ o bivšem prvom čovjeku zadarskog krima Bori Mršiću.

- Dana 28. ožujka 2023. u službi dežurstva ispitan je 55-godišnji državljanin Republike Hrvatske zbog kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u vezi st. 1. Kaznenog zakona, a nakon što je redarstvena vlast provela izvide po kaznenoj prijavi oštećenika hrvatskog državljanina koja je podnesena ovom državnom odvjetništvu.

Osumnjičeniku se stavlja na teret da je dana 9. ožujka 2023. u Zadru, na jednoj društvenoj mreži na svom javno dostupnom profilu, s ciljem da uplaši i uznemiri oštećenika policijskog službenika, objavio fotografiju istog i napisao riječi prijetnje koje su kod istog izazvale osjećaj uznemirenosti.

Nakon provedene dokazne radnje ispitivanja osumnjičenika doneseno je rješenje kojim su prema istome naložene mjere opreza iz čl. 98. st. 2. toč. 4., 5. i 9. Zakona o kaznenom postupku - istakli su iz DORH-a.

- Nakon što me jučer ujutro policijski službenici nisu našli kod kuće za mnom je izdana tjeralica te sam uhićen u "bijegu" na svom imanju u Bruvnu. Oduzete su mi stvari, pretražen sam i ispitan , predan pritvorskom nadzorniku te sam nakon toga policijskom maricom transportiran na ispitivanje u ODO. Nakon višesatnog maltretiranja kasno sinoć pušten sam iz pritvora - istakao je među ostalim Marko Pupić Bakrač i najavio konferenciju za novinare.

Riječ je navodno o ovoj objavi s Facebook stranice Marka Pupića Bakrača:

Foto: Facebook/Screenshot

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije