Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kukuriku koalicija

'RH mora postati zemlja posla i reda, a ne lažnih obećanja i vrpci'

kukuriku koalicija (1)
Duško Marušić/PIXSELL
25.08.2011.
u 13:01

Kampanja za iduće izbore bit će pravi tsunami dobrih ideja, rekao je Zoran Milanović.

Kampanja za iduće parlamentarne izbore bit će pravi tsunami dobrih ideja i kampanja stjecanja povjerenja ljudi, rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović na današnjoj konferenciji u Vukovaru gdje su uz njega još bili i Radimir Čačić, Ivan Jakovčić i Silvano Hrelja.

Govoreći o planovima Kukuriku koalicije za Vukovar, Milanović je rekao da ovaj dio Hrvatske već godinama zaostaje za Hrvatskom te da koalicija ima poštene namjere, ali i planove kako da se Vukovar i istok Hrvatske ponovno pokrenu.

– Niz je projekata koji još nisu ni taknuti, a imaju golem potencijal. Tu je vukovarska luka, navodnjavanje, EU fondovi, poljoprivreda i mnogi drugi. U pet ili 10 godina moguće su velike promjene, ali u njih treba vjerovati i potrebno je provesti niz odluka da se one realiziraju. Država mora prepoznati potencijal, locirati resurse i odrediti projekte koji se isplate, a ne da vodi politiku temeljenu na demagogiji – rekao je Milanović dodajući da Hrvatska mora postati zemlja rada, reda i posla, a ne lažnih obećanja i vrpci.

Odgovarajući na novinarske upite, Milanović je rekao da će dio HDZ-ove kampanje biti napadi na predsjednika Ivu Josipovića povezujući ga s oporbom te da je koalicijska vlada Ivice Račana bila najuspješnija hrvatska vlada uopće do sada. Novinarima se obratio i predsjednik HNS-a Radimir Čačić ističući da Hrvatska ima goleme potencijale, ali da ih Vlada HDZ-a ne zna i ne može provesti.

 – U mandatu koalicijske Vlade obećali smo 200.000 radnih mjesta, a realizirali smo 193.000. Samo u posljednje četiri godine vratili smo se na isto jer je HDZ izgubio 175.000 radnih mjesta pa smo se vratili na isto. Pitanje za novinare je i da provjere što je s obećanjem premijerke Kosor, koja je u veljači obećala 150.000 radnih mjesta te da nam kaže koliko ih je do sada otvoreno – rekao je Čačić nazivajući zahtjev Josipa Friščića da se istraži guverner Rohatinski redikuloznim.

– Svatko tko radi, taj i griješi, ali ovo nije posao za DORH – rekao je Čačić dodajući da je odluka o uvođenju kunskih kredita bez valutne klauzule odlična, ali da je to trebalo napraviti i ranije.

– HPB je imao tu mogućnost i ranije, ali dobro je i da su se sjetili sada, 15 dana prije izbora. Bolje ikada nego nikada – istaknuo je Čačić. Čelnici stranaka iz Kukuriku koalicije za svojega posjeta Vukovaru položili su vijence podno spomen-obilježja na Ovčari i na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata.

Komentara 174

KU
kukuriku
13:56 25.08.2011.

..je,..je,...\"austrougar\"..pogodija te sa prstom-vrito !!..-:))

LA
labin33
14:25 25.08.2011.

Svantevid Drug Linić vrli jasno rekao, moraš ga malo bolje pratiti on je ipak \"svjetka\" točka SDZpa...

LI
libero
13:25 25.08.2011.

svi ste vi jednaka go***

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije