Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nova snimka iz afere Agram: 'Gradonačelnik je naložio zamjenu zemljišta'

– Upravo je on htio smiriti svjetinu koja na Ivekovićevoj ulici i zapravo osigurati gradnju investitoru – kazala je Bravić
31. listopada 2014. u 16:00 14 komentara 3073 prikaza
Bandić
Foto: Grgur Žučko/pixsell

Televizija N1 objavila je novu snimku iskaza iz afere Agram u kojoj je osumnjičen i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a odnosi se na dio sa zamjenom zemljišta.

Na pitanje čija je ideja bila zamjena zemljišta između Grada Zagreba i Bramgrada, pročelnica Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Ines Bravić je kazala "isključivo od gradonačelnika". – Upravo je on htio smiriti svjetinu koja se događala na Ivekovićevoj ulici i zapravo osigurati gradnju investitoru – kazala je Bravić te dodala kako je to bilo doba "kada je gradnja u gradu opet zaživjela". – Od 2005. do 2008. bilo je zlatno doba kada se gradilo u gradu – rekla je Bravić.

Ines Bravić | Autor : Screenshot/N1 Televizija Foto: Screenshot/N1 Televizija

– Nakana, namjera i nalog da se ide u zamjenu nekretnina, osigura i oslobodi park i ne uništi tvrtku, u smislu da joj se omogući neka druga gradnja, bila je isključivo gradonačelnikova – kazala je Bravić. – Što se tiče troškova, mi pravnici nikada se nismo bavili računicom – kazala je u iskazu Koraljka Rožanković Uremović, načelnica Odjela za pravne poslove Gradskog ureda za imovinu.

– Konkretno sam radila na spisu i nikada se nisam bavila računicama. Imali smo službu koja je radila računice. Ovo je bio specifičan predmet. Nalog je išao od gradonačelnika da se to riješi. Taj nalog nikad nisam osobno primila jer sam možda dva puta vidjela gradonačelnika osobno – kazala je Rožanković Uremović.

Snimku možete pogledati OVDJE.

Županijsko državno odvjetništvo o zamjeni zemljišta

Županijsko državno odvjetništvo objasnilo nam je svoju ulogu u zamjeni zemljišta između Grada Zagreba i tvrtke Bramgrad koja je sada osumnjičen da je proračun oštetio za 12 milijuna kuna.

“Predmet nagodbe bilo je mirno rješavanje spora koji se između Bramgrad projekta Zagreb i RH vodio pred Općinskim građanskim sudom u Zagrebu radi naknade štete u iznosu od 33,283.481 kune jer je Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja nezakonito poništilo građevinsku dozvolu 15. rujna 2003. Međupresudom je 5. svibnja 2010. utvrđena odgovornost RH za naknadu štete po naprijed istaknutoj pravnoj osnovi, na koju presudu je ODO uložilo žalbu. RH je tom nagodbom dala u vlasništvo Bramgradu nekretnine u Stenjevcu ukupne površine 3545 metara četvornih, procijenjene vrijednosti od 1,213.995 kuna, a RH i Grad Zagreb tom su nagodbom dali u vlasništvo društvu Bramgrad česticu na Trnju površine 798 metara četvornih, koja je nastala cijepanjem čestice površine 1191 metar četvorni, vrijednosti od 3,011.652 kuna”, stoji u odgovoru Državnog odvjetništva.

Ističu da je za česticu koju su rascijepali u tijeku upravni postupak za utvrđenje prava vlasništva, po zakonu kojim se regulira povrat za oduzetu imovinu, koji se vodi između Grada i RH što je razlog da nagodbom bude obuhvaćen i Grad Zagreb. “Bramgrad se nagodbom obvezao povući tužbu i odreći se tužbenog zahtjeva, a to je nakon sklapanja nagodbe i učinjeno”, stoji u odgovoru.

>>Pripuzu prihvaćena jamčevina od 7,8 milijuna kuna, a Laci i Markusu od po 100.000

>>Zamjenu zemljišta zbog koje je uhićen Bandić odobrio DORH

Cijeli slučaj pratite na specijalu Uhićen Milan Bandić

Maja Šuput i Nenad Tatarinov
IZNENAĐENJE
Znakovita objava Maje Šuput, fanovi je pitaju znači li to da je rodila
ISTRAŽUJEMO
Ovo je najčešćih 10 vrsta spavača – prepoznaješ li sebe među njima?
  • Poljanak:

    Znači novi Yutel je dobio zadaću da selektivno plasira snimke ispitivanja. Baš mi je žao Ivanke Tome.

  • trebor:

    nevjerovatna država...da netko može dobiti snimke miliciskog ispitivanja....užas

  • Ivanhop:

    Ovu lakrdiju od optužnica je naručio Milanović, mi smo postali policijska država, ovo nije normalno što se pakira Bandiću. Nadam se da Milanović i Ostojić nemaju kontrolu nad sudom kao što imaju nad policijom, uskok-om i dorh-om. Nadam se da ... prikaži još! će jednog dana netko Milanovića i Ostojića i sve one koji sudjeluju u ovom cirkusu tako pročešljavati i igrati se s njihovim životima.