Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otplata duga
Povratak na članak

RH izdala 1,275 milijardi eura vrijedne obveznice po do sada najpovoljnijim uvjetima

Izniman interes investitora potkrepljuju i činjenicom da je knjiga upisa zatvorena unutar jednog dana s ukupnom potražnjom od strane 226 investitora na razini od oko 3,38 milijardi eura.

Komentari 12

BR
brojevi
08:07 17.11.2017.

Nije da se razumijem u financije kao neki veleumni kolege ali smatram da je Marić učinio dobar posao u Londonu i još jedanput pokazao i dokazao svoje izuzetne stručne kvalitete. Međutim, već je postalo pravilo kod nekih dežurnih dušebrižnika da svaki pozitvni pomak u RH pokušavaju omalovažiti i prikazati kroz prizmu svojih orjunaških ambicija a na platformi propale države, nevodeći računa o interesima RH koju ionako nisu željeli.

VL
RO
ronyday
20:28 16.11.2017.

Nesumnjivo je Marić najsposobniji i najbolji ministar financija kojeg smo imali, no razna gamad bi ga najradije zgazila jer nije njima do Hrvatske, jer njima je najbolja ona 'što gore to bolje'

VL
Avatar rafaellop
rafaellop
09:22 17.11.2017.

Najveći uspjeh Vlade, , jest zaduživanje "pod povoljnim" uvjetima i raseljavanje radno sposobnog stanovništva....... Ovaj mamlaz, takozvani ministar financija, Marić neki dan se je pohvalio da je doveo u red državne financije i da sada Hrvatska troši onoliko koliko prihoduje a onda otrči u London po novo zaduživanje. Da li je Marić u Londonu "popio kavu" sa Ivcom Todorićem i da li je Todoriću predložio da investira u Hrvatskoj.

VL
Avatar rafaellop
rafaellop
09:20 17.11.2017.

Nesumnjivo je Marić najsposobniji i najbolji ministar financija kojeg smo imali, no razna gamad bi ga najradije zgazila jer nije njima do Hrvatske, jer njima je najbolja ona 'što gore to bolje' U godinu dana mlijeko, sir i jaja poskupjeli su gotovo 7 posto, meso nešto više od 4 posto, voce 3 posto, tekuca goriva 14 posto, farmaceutski proizvodi 3,5, kava i caj oko 3 posto, ulja i masti 2,5 posto, plin 2 posto... službeni su podaci hrvatskog statistickog ureda. Rijec je o artiklima koji cine glavninu potrošacke košarice gradana u ciju se svakodnevicu, nakon godine deflacije, ponovno vracaju poskupljenja. Sve do dolaska ministra financija Zdravka Marica mogli ste racunati na 1750 kuna dodatnog poreznog odbitka za uzdržavanje clanova obitelji, no sada vecina na to može zaboraviti. ..... Država je, naime, smanjila krug uzdržavanih clanova obitelji pa svi oni koji uzdržavaju bake i djedove, unuke ili praunuke, punicu ili punca te svekra ili svekrvu mogu zaboraviti na poreznu olakšicu. Isto tako, ako ste imali poreznu olakšicu na ove clanove obitelji, morat cete ih sami skinuti u poreznoj kartici kako bi vam se nakon 1. sijecnja pravilno obracunao porez.

VL
DU
Deleted user
21:19 16.11.2017.

Zemlja, koju su u Europi nazvali "Smećem" nema pravo izdavati vrijednosnice bez ikakve vrijednosti!1,7 milijardi € je ogroman novac? neće li sada te vrijednosnice po ne znam koji puta otkupiti Mirovinski Fond? A što se tiče Mirovinskog fonda koji se "NE BRINE" o novcu svojih klijenata, treba zatvoriti i prebaciti bovac za penioni fond u neku Osiguravajuću kuću, koja nebi dozvolila otimanje novca od političara na Vlasti, nego bi penzionerski novac oplodila, pa bi naši mladi imali razloga ostati u Zemlji, jer bi imali u starosti stabilne penzije, ne smeće koje dobivamo danas, a razlozi su "UTOPISTIČKI", koje nam serviraju preko Javnih medija i glasila? Osiguranje koje je i samo osigurano od Svjetski naj jačih Osiguravatelja, bilo bi mnogo sigurnije mjesto čuvanja novca, a Država bi napokon trebala vratiti Umirovljenicima uzeti novac + kamate! Borce staviti na proračun, neka vide koliko koštaju Državu?

VL
DU
Deleted user
20:23 16.11.2017.

istina je da je to najpovljnije za hrvatsku objavite po kojoj se kamatnoj stopi zaduzuju slovenci ili cesi pa ce te vidjeti gdje smo mi tj u puño puno losijem polozaju

VL
NT
Nikola Turajlić-jaružalo
20:49 16.11.2017.

Dobri naš Hrvatski Bože i ovom prigodom ti iskazujem najveću hvalu i slavu jer si nam poslao svojeg Izaslanika Mesiju Andreja BBh koji se u EU adaptirao na moderni dužnički adet i sada se svako zaduživanje slavi kao najveći uspjeh neovisne države tvojeg najvjernijeg naroda. Tvoj izaslanik Mesija Andrej BBh šalje po svijetu svojeg ministarskog Apostola Zdravka koji rastura financijskee investitore, te prodaje svojom zaslugom milijarde državnih obveznica, sa nikada boljom kamatom. Ovo mu polazi za rukom prije svega jer je u Hrvatskoj prošao vrhunsko dualno školovanje u poprednjoj balkanskoj korporaciji, pa nema te cijene za koju bi svoju financijsku zvijezdu prodao naš Mesija Andrej BBh. Naravno da je publikum u Lijepoj našoj u ekstazi jer je neovisna država europski dužnički šampion (u svojoj pero kategoriji), sa najboljim izgledima da preuzme titulu svjetskog šampiona, čime će preoteti slavu najslavnijeg dužnika Grčke. Dužan kao Hrvatska, o kako će to gordo zvučati, zar ne !!!?

VL
JU
juma
20:20 16.11.2017.

Koje hvalisanje. Sto bi tek trebalo reci vise od polovice EU clanica koje se zaduzuju po stopi ispod 1%?Naravno su prodali odmah sve, jer je prinos od 2.95% na dugorocne drzavne obveznice jos uvijek medju tri najveca unutar EU, sto znaci kako nas se jos uvijek smatra zemljom visokog rizika za ulaganje kapitala. Vece kamate na kredite od EU clanica imaju jedino jos Grcka i Rumunjska, Poljska i Madjarska su tu negdje, a svi ostali izdaju obveznice po manjim kamatnim stopama.

VL
HR
Hrabraja
22:12 16.11.2017.

Super umjesto da smanje potrosnju cestara, oni dizu kredit i to reklamiraju kao uspjeh. Pa zamisli da ja svoje kredite zatvaram s drugim kreditima, rekli bi da sam lud.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.