Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
terminal na krku

RH i Poljska zajedno će u pothvat povezivanja sjevera i juga

Ivan vrdoljak
Goran Kovačić/Pixsell
12.12.2014.
u 14:22

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak nada se da bi ovaj projekt pomogao da Hrvatska do kraja 2020. postane energetsko čvorište jugoistoka Europe

Hrvatska i Poljska zajedno će tražiti sredstva iz europskih fondova da bi se osiguralo povezivanje sjevera i juga Europe putem terminala za ukapljeni prirodni plin - koji se planira izgraditi na Krku. Odlučeno je to danas na okruglom stolu na kojem su u zagrebačkom hotelu Esplanade sudjelovali predstavnici kompanija iz obje zemlje.

Vrijednost cijelog projekta iznosi oko milijardu i 600 milijuna eura a osim ovog, Poljaci su uz Slovence izrazili i spremnost na suradnju na ostalim energetskim projektima. Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak nada se da bi ovaj projekt pomogao da Hrvatska do kraja 2020. postane energetsko čvorište jugoistoka Europe.

>>'Projekt LNG terminala ide neovisno o Južnom toku. Nadamo se dobiti sredstva od EU

>>Nakon propasti Južnog toka, sedam država podržava LNG terminal na Krku

Komentara 2

Avatar bok
bok
15:26 12.12.2014.

bolje to u koncesiju nego autoceste. aku uopce...

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
20:12 12.12.2014.

Tri puta bravo, to je ono pravo! Naš ministar je uspio prevesti glupe Poljake žedne preko vode, da američki plin uvoze iz našeg terminala na Krku, umjesto da sagrade vlastiti na svojoj morskoj obali. Ne treba se stoga čuditi što je Hrvatska uvijek na pobjedničkom postolju, sa Rumunjima i Bugarima (koji kao mi takodjer prave istočnoeuropsko energetsko čvorište u Varni), zar ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije