Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
I COVID DODATAK

Povećava se plaća u Njemačkoj, moći će raditi i od kuće, smanjuje se tjedno radno vrijeme. Evo za koga

Hrvatska od 1. siječnja 2023. uvodi euro
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
02.04.2022.
u 16:04

Glavna tema razgovora je bio rad kod kuće, gdje se sindikat Verdi zalagao da takav oblik rada bude 60 posto radnog vremena

Zaposlenici državnih i razvojnih banaka te nekoliko štedionica u Njemačkoj dobit će veću plaću te će moći češće raditi od kuće, odlučeno je to u četvrtak u Frankfurtu na šestom krugu kolektivnih pregovara o poslovanju javnih banaka. 

Kako piše Fenix Magazin, kolektivne ugovorne strane dogovorile su povećanje plaća od tri posto za 60.000 zaposlenika od srpnja te daljnje povećanje od dva posto od srpnja 2023. godine. Zaposlenicima će biti isplaćeno i dodatnih 300 eura jednokratnog COVID dodatka, a od siječnja 2024. zaposlenici će moći i radno vrijeme smanjiti za jedan sat. 

- Ovaj rezultat je postignut nakon vrlo teških i dugotrajnih pregovora, a tome je zasigurno pridonio i pritisak brojnih štrajkova koje su zaposlenici ranije provodili, rezimirao je pregovarač Verdijevog sindikata Jan Duscheck.

Glavna tema razgovora je bio rad kod kuće, gdje se sindikat Verdi zalagao da takav oblik rada bude 60 posto radnog vremena, no u pregovorima je dogovoreno pravo da se do 40 posto radnog vremena može raditi od kuće. 

>> VIDEO Neobičan spor u Varaždinu: Žena tužila kćer i sina svog pokojnog izvanbračnog supruga kako bi dokazala da su ona i partner doista bili u vezi 20 godina

Ključne riječi

Komentara 3

PE
Pendrek57
18:22 02.04.2022.

Joooj meni joj, zasto lazete. Zato jer vam je cilj da jos vise hrvata napusti domovinu. Bas ste jadni.

DU
Deleted user
17:19 02.04.2022.

U Hrvatskoj njemačke tvrtke ne daju poštenu plaču a kamoli dodatke bilo bi dobro da se napravi istraživanje

DU
Deleted user
08:53 03.04.2022.

Svako povećanje plaća doprinosi manjoj vrijednosti novca.Dođeš do zaključka da radiš samo za preživjeti od plaće do plaće,kao što kaže Izet rad stvara od čovjeka majmuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije